Raahesalin aulagalleria

Avoinna ma-pe klo 9-17.
 

Vapaa pääsy, tervetuloa!


Näyttelyhaku

Näyttelyhakemuksia voi lähettää ympäri vuoden sähköpostitse osoitteeseen sinikka.pollariatraahe.fi 

Raahen kaupunki / kulttuuripalvelut
Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28
92100 Raahe

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi

  • linkki teoskuviin tai tulostettuja teoskuvia
  • ajankohtatoive

Pauliina Mathlin

Helmikuu - maaliskuu 2.2.-29.3.

ONNI Crafts nimellä sisältöä ja taidetta tuottava Pauliina Mathlin on Raahelainen kuvanveistäjä sekä miniatyyrirakentaja. ONNI Crafts sai alkunsa koronakeväällä 2020 lisääntyneen vaapa-ajan ansiosta jolloin nuoruudessaan paljon taiteillut Pauliina kokeili ensimmäistä kertaa kuvanveistoa polymeerimassalla. Laji vei heti mennessään ja myöhemmin mukaan tuli myös miniatyyrirakentaminen, jossa pienoismalleja rakennetaan esimerkiksi pahvista, puutikuista ja eristelevystä.

Sometileille Instagramiin, Tiktokkiin ja Youtubeen on kertynyt mukava määrä seuraajia ympäri maailmaa ja etenkin Youtube-videot joissa nähdään vaihe-vaiheelta miten jokainen teos valmistuu, ovat saaneet paljon kiitosta inspiraatiosta ja opettavaisuudesta. Teosten aiheet tulevat pääsääntöisesti taiteilijan omista lempielokuvista, -sarjoista ja -kirjoista.

Taiteilijatapaaminen 27.2. klo 12-13 Fregattisali, tervetuloa !

 

Jaakko Ylikuljun maalauksia

Leijonakuningas Jaakko Ylikulju

Jaakko Ylikulju on raahelaislähtöinen graafinen suunnittelija, joka työskentelee visuaalisen viestinnän parissa Rovaniemellä. Graafiseen suunnitteluun ja taiteen tekemiseen hän on saanut koulutuksen Lybeckerin käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksesta.

Arjen hektisen mainos- ja viestintäkuvatuotannon vastapainoksi hän harrastaa maalaamista, joka mahdollistaa kiireettömän kuvan tekemisen, sillä pieteetillä ja tarkkuudella, mitä kulloinenkin työ kaipaa.

Jaakon ensimmäiseen yhteisnäyttelyyn on koottu teoksia noin kymmenen vuoden ajalta. Öljyvärimaalausten kuva-aiheet syntyvät yleensä mieleen tulevasta ideasta, josta luodaan useasta eri valokuvasta digitaalista kuvanmuokkausta hyödyntäen malli, jonka pohjalta teos maalataan. 

Maalaustaiteessa ja muissa kuvan tekemisen muodoissa, häntä kiehtoo mahdollisuus mielessä syntyvien eriskummallistenkin ajatusten visualisoinnista sellaiseen muotoon, jota näköaistillamme pystymme näkemään ja mitä emme muuten pystyisi kokemaan. Kuva-aihe ei oikeassa elämässä ole mahdollinen, mutta taide mahdollistaa sen. Teosta katsoessa voimme mielessämme tehdä kuvasta omat tulkinnat ja tarinat, jolloin siitä taas voi syntyä uusia ajatuksia ja ideoita.

Näyttelyssä iso osa teoksista on sarjasta, joka käsittelee eläinmuotokuvien kautta sen, miten meidän mielikuviin vaikuttaa esimerkiksi median ja kulttuurin tuottama sisältö, eläimen ja ihmisen käyttäytymismallit tai niiden fyysiset ominaisuudet. Miksi esimerkiksi leijona on mielikuvissamme määrittynyt kuninkaaksi ja onko kenguru fyysisten ominaisuuksien vuoksi mielikuvissamme nyrkkeilijä? Teemmekö samanlaista määrittelyjä myös kohtaamistamme ihmisistä ja miksi mahdollisesti toimimme näin? Mikä määrittää mielikuvan itsestämme ja muista?
 

Kuvassa Jaakko Ylikuljun maalaus Leijonakuningas


Tuomas Peltoniemi Sommitelma mustalla

Huhtikuu 3.-27.4.

Taideyhdistys Ultramarin ry:n näyttely teemasta ”Mielikuvia II”

Ultramarin ry on vuonna 1994 Oulunsalossa perustettu oululainen taideyhdistys. Perustajäseniä oli 8 ja tällä hetkellä yhdistyksessä on 22 jäsentä. Jäseniä on Oulun lisäksi ympäristökunnista. Jäsenistössä on monipuolisesti eri kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää taide-elämää mm. näyttelyin, saada aikaan vuorovaikutusta ja yhteistä toimintaa eri taiteenalojen kesken sekä herättää muutenkin kiinnostusta kuva- ja muihin taiteisiin.

”Mielikuvia” -teemaisen näyttelyn pidimme marraskuussa 2022 Lumijoen kirjastossa. Yhdistyksen taiteilijat tekivät aiheesta omia tulkintoja, omia tekniikoita käyttäen. Teoksissa heijastui aiheita näkömuistiin perustuvana mielikuvana jostakin tai sisäisenä kuvana tai kuvitelmana.

”Mielikuvia II” Raahen Tapahtumatalolla on laajempi kokonaisuus aiheesta niin, että mukaan on tullut useampia yhdistyksen taiteilijoita ja näyttelyyn on tuotu lisää teoksia.

Kuvan teos: Tuomas Peltoniemi, Sommitelma mustalla


Raahe-opisto kevätnäyttely

Raahe-opiston kevätnäyttelyt 2023

Raahe
Galleria Myötätuuli 4.5.-30.5.2023 
Taiteen perusopetus
Pääkirjaston galleriatilat 3.5-29.5.2023 

Pyhäjoki
Pyhäjoen kirjasto ti 4.4.2023-26.4.2023

Vihanti 
Ukonkantti 2.-12.5.2023

 


Pidätämme oikeudet muutoksiin.