Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuoden 2021 näyttelyihin päättyi 31.5.2020. 


 Kinnunen Sihvonen

7.12. – 28.1.2022 Työryhmä: Annamari Kinnunen & Juho Sihvonen

Annamari Kinnunen (1989) ja Juho Sihvonen (1989) ovat savonlinnalainen taiteilijapari. Kinnusen ja Sihvosen teoksia yhdistää kiinnostus piirtämisen traditioon ja sarjalliset toteutustavat.

Annamari Kinnunen

Teokseni ovat filosofisia pohdintoja havainnoista, ihmisyydestä ja etäisyydestä. Teosteni kantavana teemana voi pitää ympäristöä. Olen kiinnostunut kuvaamaan ihmisten välistä sosiaalista ympäristöä, kulttuuriympäristöä ja sen muutosta sekä ihmisen ympäristösuhdetta eritoten ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Teokseni ovat muistiinmerkittyjä havaintoja maailmasta tai havaintojen tuottamia visuaalisia oivalluksia. Työskentelen monipuolisesti taidegrafiikan, piirustuksen, animaation ja ympäristötaiteen parissa. Teokseni ovat usein sarjallisia. 

Juho Sihvonen

Teoksissani olen käsitellyt kollektiivista muistia, pysyvyyttä ja ajan vaikutusta. Leimallista teoksilleni on kaipaus, suru ja luopuminen. Teoksiani sitovat tarinallisuus, sekä ilmaisutapojen yhdistäminen. Työskentelen pääasiassa piirustuksen ja kuvanveiston parissa. Teoksilleni on tyypillistä sarjallinen toteutus.

Kuvat: Juho Sihvonen, Kaiho, 2021. Valokuva: Elmeri Härkönen,  Annamari Kinnunen, stillkuva animaatiosta Kylpijä, 2021


Elisa Tuohimaa

2.-25.2.2022 NIIN KAUAN TOTTA
Elisa Tuohimaan maalauksia läsnäolosta ja rajoista 

Olen kiinnostunut käsittelemään taiteeni kautta ihmisyyttä: nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen tarvetta, läsnä- ja poissaoloa, oikeutta ja vaikeutta suhteessa omaan minuuteen, sen historiaan ja ympäristöön sekä toiseen ihmiseen. Aiheet kytkeytyvät vahvasti ihmismuotoon. Tekniikka valikoituu aiheen ja hetken mukaan – tällä hetkellä keskityn maalaamiseen, piirtämiseen ja savityöskentelyyn. Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat öljy- ja akryylimaalauksia.

Teoksissa keskeistä on toiseuden ja vierauden kokemus sekä meihin niin ulkoa päin kohdistuvat kuin itseämme kohtaan luomamme odotukset. Katsojan ja kuvatun hahmon välissä on usein kuvattuna jonkinlainen kalvo tai muu pinta tai materiaali, josta kohde pyrkii tulemaan läpi, yhteyteen katsojan kanssa – tai vetäytymään, verhoutumaan sen suojaan, asettamaan rajat itsensä ja muun maailman välille. 

Kuva: Niin kauan totta (sarjasta: Kirjeitä), 2021
Öljy kankaalle, 80 x 60cm

Elisa Tuohimaa 2
 


Pidätämme oikeudet muutoksiin


Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi