Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Huom! Galleria on suljettu 22.12.2022-1.1.2023

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!


 

Maria Maanvalo

Maria Maanvalo ~ What is mine to do

30.11.2022-27.1.2023

Valmistuin kuva-artesaaniksi Raahen Lybeckeriltä 2012 ja ensimmäinen näyttelyni oli opintojen päätteeksi järjestetty ryhmänäyttely Galleria Myötätuulessa. Tänä vuonna siitä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ja nyt samassa tilassa on esillä oma näyttelyni jossa on esillä teoksia noilta vuosilta.

Aloitin taiteentekemisen taidegrafiikalla jossa olen käyttänyt pääasiassa tekniikkana etsaus akvatintaa. Sittemmin olen tehnyt myös tempera/ sekatekniikka -maalauksia. Grafiikan ja maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä viime vuosien lyijykynäpiirroksia ja niiden pohjalta tehtyjä digitaalisia kollaaseja ja tänä kesänä tekemiäni ecoprinttejä.

Taiteeni on kuvitteellista realismia. Luonto ja henkisyys ovat keskeisimpiä vaikuttavia tekijöitä.


Sakari Piippo

2.-27.2.2023

Sakari Piippo:

Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä

Joukko toimittajia on kerääntynyt ministerin ympärille esittämään kysymyksiä hallitusohjelman kärkihankkeiden toteutumisesta. Ministeri vastaa vakavana. Kiillotetuissa mustissa kengissä on nauha umpisolmussa.

Mäntsälän kunnanvaltuuston kokous kestää viisi tuntia. Kolmen tunnin kohdalla on taukojumppa. Valtuutetut ohjataan heiluttamaan käsiään puolelta toiselle kauttaaltaan puuviilupinnoitetussa valtavan korkeassa auditoriossa.

Nuorgamin koululla on eduskuntavaalien äänestyspäivänä hiljaista. Neljä äänestäjää on käynyt kirkkaana kevätaamuna paikalla. Vanhan kyläkaupan pahvilaatikoista kasattu vuosikymmenten saatossa hapertunut äänestyskoppi seisoo paikallaan, kun terävä tuuli pyyhkii ulkopuolella tuntureiden yli.

Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä (2015–2019) on valokuvaaja Sakari Piipon (s. 1981) dokumentaarinen trilogia. Teoksessa liikutaan poliittisen vallan huipulta valtioneuvoston tiedotustilaisuuksista kunnanvaltuustojen kokoussaleihin ja vaalien alla äänestyspaikoille.

Otsikoihin nousevien loistokkaiden vaalivoittojen, kärkipoliitikkojen välisten valtapelien ja koko kansaa kiinnostavien kohupäätösten sijaan tässä hiljaisessa teoksessa tarkastellaan politiikan kuivakkaa arkipuurtamista: ryppyyn istuttuja puvuntakkeja, pitkiksi venyviä valtuustokokouksia ja ostosreissun yhteydessä suoritettua pientä mutta arvokasta rituaalia, äänestämistä.

Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä on julkaistu myös kirjana vuonna 2019. Kirjan on julkaissut Kosmos ja kirja valittiin Vuoden kauneimmaksi kirjaksi.

Näyttelyä ovat tukeneet Patricia Seppälän säätiö, Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto.

 

Taiteilijatapaaminen pe 10.2. klo 13.00 ja
ja 11.2. klo 13.00 Tervetuloa!


Milka Metsäpolku

Maaliskuu - huhtikuu 2023
Milka Metsäpolku ja työryhmä: Silmuilua

 

Silmuilua on sadunomainen näyttely, joka tutkii luontoa leikkien ja ihmetellen, monenkirjavasti. Se johdattelee meitä turvallisiin paikkoihin ja kohtaamisiin. Näyttelyssä on esillä maalauksia, puupiirroksia ja taidekäsitöitä sekä näyttelyn aikana muotoutuvia yhteisöteoksia.

Silmuilua haluaa vaalia luontosuhdetta, kestävää elämäntapaa ja luonnon moninaisuutta. Se nostaa esiin luonnon, taiteen ja yhteisöllisyyden merkityksen hyvinvoinnille ja muistuttaa hyväntahtoisuuden tärkeydestä sekä itseämme että toisiamme kohtaan.

Milka Metsäpolku on avojalakanen raahelainen, joka on toiminut kuvataiteilijana ja kuvittajana noin vuodesta 2005 ja ollut samaan aikaan aktiivinen paikallinen taidetoimija sekä taidekasvattajana että erilaisissa lastenkulttuuritapahtumissa ja toimintapajoissa. Hän on vastikään aloittanut myös taiteellisen koulutien. Milka arvostaa lempeyttä, leikkimielisyyttä, kodikkuutta, yhteisöllisyyttä ja kerroksellisuutta.

Milkan taiteelle on ominaista sadun ja toden vuoropuhelu, samanaikainen leikkisyys ja vakavuus. Teosten värimaailma on rikas, selkeä, kevyt ja vapaa. Värin ja viivan käyttö puhuvat omaleimaista muotokieltä. Luontoaiheet, mielikuvituskasvit ja -eläimet sekä tietynlainen koristeellisuus ovat tyypillisiä elementtejä.

Satuhetket Galleria Myötätuulessa

17.4. klo 10
18.4. klo 10
20.4. klo 10
21.4. klo 10

Galleriassa pääsee nyt osallistumaan myös satuhetkeen jossa Heini kirjastolta kertoo tarinan Bromanskan kissasta. Tarina käy 3-vuotiaasta isommille, mutta kaikki ovat tervetulleita. 

Kesto noin 30 minuuttia. Yhteen satuhetkeen mahtuu kerrallaan noin 40 kuuntelijaa.

Ilmoittautumiset satuhetkeen sinikka.pollariatraahe.fi tai 044 439 3332

Kuva: Luontoäidin kätkemä


Raahe-opisto

Raahe-opiston kevätnäyttelyt 2023

Raahe
Galleria Myötätuuli 4.5.-30.5.2023 
Taiteen perusopetus
Pääkirjaston galleriatilat 3.5-29.5.2023 

Pyhäjoki
Pyhäjoen kirjasto ti 4.4.2023-26.4.2023

Vihanti 
Ukonkantti 2.-12.5.2023

Kuva aikaisemmasta kevätnäyttelystä


Pidätämme oikeudet muutoksiin

Tietoa näyttelytilasta
  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi