Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!


 

Kurkistuksia - taidenäyttely
5. 9. – 14.10.

Kurkistuksia -näyttelyt johdattavat katsojan kurkistamaan Raahen kaupungin monipuoliseen taidekokoelmaan. 

Galleria Myötätuulessa nähtävät teokset on valittu näyttelyyn erityisesti yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita silmällä pitäen.
Raahen kaupunginkirjaston ja Vihannin kirjaston näyttelyt on puolestaan suunnattu varhaiskasvatukselle ja alakouluille.
Kaikki näyttelyt tarjoavat kuitenkin ihmeteltävää ja katsottavaa iästä riippumatta.

Näyttelyissä nähdään monipuolisesti erilaisia maalauksia, tekstiilitaidetta, taidegrafiikkaa, valokuvataidetta, piirustuksia ja veistoksia. Toivomme katsojien saavan näyttelyistä inspiraatiota ja uusia ajatuksia

Tapahtumatalo Raahe
Galleria Myötätuuli
Kirkkokatu 28
ma-pe 10-17, la-su suljettu

Raahen kirjasto
Rantakatu 45
ma – pe 9 – 19, la 10 – 15, su suljettu

Vihannin kirjasto
Kirkkotie 16, Ukonkantti
Näyttelytila avoinna
ma 12 – 19, ti – ke 11 – 18, to – pe 10 – 16


Eija Nevala

TANGO ja muita kuoseja julkisiin tiloihin
31.10. – 25.11.2022

 

Galleria Myötätuuleen marraskuuksi rakentuva TANGO ja muita kuoseja julkisiin tiloihin esittelee tekstiilisuunnittelija, muotoilija Eija Nevalan kuosisuunnittelua.

Limingassa asuvan ja työskentelevän suunnittelijan kuosit painetaan Tanskassa, ja projektisisustuksen ammattilaisten välityksellä ne päätyvät verhoiksi kouluihin, päiväkoteihin ja sairaaloihin eri puolille Suomea. Kuluneen vuoden aikana malliston kotimaista kuosisuunnittelua ja kestävästi tuotettuja kankaita on käytetty mm. Rakentamisen ruusu -palkinnon saaneessa Puistosairaalassa (HUS), Pohjois-Karjalan keskussairaalassa sekä Sampolan koulussa ja päiväkodissa Tampereella.

Eija Nevala on työskennellyt julkitilojen tekstiilien ja projektisisustusten parissa useita vuosia. Ensimmäiset projektit malliston kankailla toteutettiin vuonna 2007, niinpä näyttelyä voi hyvällä syyllä kutsua 15-vuotis juhlanäyttelyksi. Näyttely juhlistaa myös malliston uutta kuosia TANGO.

Latinankielinen sana tango tarkoittaa kosketusta, koskettamista. Kuosin kuva-aiheista ja sommittelusta voi löytää viitteitä toisiaan myötäileviin muotoihin ja kulmikkaisiin taivutuksiin. TANGOn rytmi ja tempo elävät värien ja kontrastien vaikutuksesta.

Kosketus ja rytmi ovat sekä TANGOn että koko malliston kantavat teemat. Tekstiilien tehtävänä on usein viimeistellä tila tulevia käyttäjiä varten. Luoda kaikkia aisteja miellyttävä, akustisesti, taktiilisesti ja visuaalisesti toimiva ympäristö.

”Malliston rakentamisessa ja tuotantoon saatettujen kuosien valinnassa on lähtökohtana alusta asti ollut tavoite tarjota julkitilasisustukseen kotimaista tekstiilisuunnittelua. Malliston kuosit - kuva-aiheista rakentuvat sommitelmat - tarjoavat katsetta johdattavia ja tilaan rytmiä tai levollisuutta luovia pintoja. Ja TANGO tuo näihin valikoimiin uuden näkökulman ja vaihtoehdon.”

Kankaiden ohella näyttelyssä on esillä tilakuvia kohteista, joissa mallistomme kankaat ovat olleet mukana rakentamassa tilaa ja sen tunnelmaa. Julkitilasisustus on aina yhteistyön tulos. Kohde-esittelyjen yhteydessä on tuotu esiin myös muutamia toimistoja ja suunnittelijoita, joiden kanssa vuosien saatossa on ollut ilo työskennellä. Tärkeitä kumppaneita ovat myös projektisisustuksen ammattilaiset, verho- ja sisustuskokonaisuuksien toteuttajat.


Maria Maanvalo

 

Maria Maanvalo ~ What is mine to do

Joulukuu 2022-tammikuu 2023

Valmistuin kuva-artesaaniksi Raahen Lybeckeriltä 2012 ja ensimmäinen näyttelyni oli opintojen päätteeksi järjestetty ryhmänäyttely Galleria Myötätuulessa. Tänä vuonna siitä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ja nyt samassa tilassa on esillä oma näyttelyni jossa on esillä teoksia noilta vuosilta.

Aloitin taiteentekemisen taidegrafiikalla jossa olen käyttänyt pääasiassa tekniikkana etsaus akvatintaa. Sittemmin olen tehnyt myös tempera/ sekatekniikka -maalauksia. Grafiikan ja maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä viime vuosien lyijykynäpiirroksia ja niiden pohjalta tehtyjä digitaalisia kollaaseja ja tänä kesänä tekemiäni ecoprinttejä.

Taiteeni on kuvitteellista realismia. Luonto ja henkisyys ovat keskeisimpiä vaikuttavia tekijöitä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin

Tietoa näyttelytilasta
  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi