Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!


Uimala

 

Galleria Myötätuulen kesänäyttelyssä on esillä toimittaja Martti Nevalan lehtikuvia. Nevalan ottamia kuvia oli esillä Raahen pääkirjaston näyttelytilassa vuonna 2005. Tuolloin näyttely kantoi nimeä ”Enemmän kuin tuhat sanaa” Näyttelyyn Nevala oli valinnut 1200 kuvan joukosta lähes 400 kuvaa. Kuvat on tuolloin myös tekstitetty ja päivitetty jotta ne avautuvat vielä tehokkaammin näyttelyvieraille.

Nyt esillä oleva näyttely on koottu pienemmässä muodossa Galleria Myötätuuleen. Näyttelyyn valitut kuvat ovat välähdyksiä rakentamisesta, erilaisista tapahtumista ja ihan vain tavallisista arkisista askareista.

Näiden kuvien myötä pääsee mukavien muistojen äärelle. Voi miten ihana olikaan Kylmänniemen uimala ja mattolaiturit, joita katsoessa voi melkein tuntea mäntysuovan tuoksun. Joulukatu vuodelta 1965 on satumaisen kaunis. Keskustasta on rakentunut uudestaan, pienten tilalle on noussut uudet isommat rakennukset jne.

Paljon on muuttunut mutta ei ihan kaikki. Helioksen myymälän avajaispäivänä sata ensimmäistä sai ilmaisen kameran ja tämähän sai ihmiset sankoin joukoin jonoon myymälän edustalle odottamaan sen avautumista ja vuonna 1972 vappuaattona on satanut räntää ihan aurattavaksi asti. Tuttuja juttuja tänäkin päivänä.

Nevalan ottamat kuvat huokuvat historiaa, jotka tuovat muistoja menneistä ajoista. Kiitämme Martti Nevalaa, että saimme luvan näiden upeiden kuvien käyttöön ja näyttelyn järjestämiseen.

 


Kurkistuksia - taidenäyttely
5. 9. – 14.10.

Kurkistuksia -näyttelyt johdattavat katsojan kurkistamaan Raahen kaupungin monipuoliseen taidekokoelmaan. 

Galleria Myötätuulessa nähtävät teokset on valittu näyttelyyn erityisesti yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita silmällä pitäen.
Raahen kaupunginkirjaston ja Vihannin kirjaston näyttelyt on puolestaan suunnattu varhaiskasvatukselle ja alakouluille.
Kaikki näyttelyt tarjoavat kuitenkin ihmeteltävää ja katsottavaa iästä riippumatta.

Näyttelyissä nähdään monipuolisesti erilaisia maalauksia, tekstiilitaidetta, taidegrafiikkaa, valokuvataidetta, piirustuksia ja veistoksia. Toivomme katsojien saavan näyttelyistä inspiraatiota ja uusia ajatuksia


Pidätämme oikeudet muutoksiin

Tietoa näyttelytilasta
  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi