Avustukset

Kulttuuriavustukset 2021

AVUSTUSTEN HAKU on muuttunut sähköiseksi!

Raahen kaupungissa sähköistetään avustushakemuksia. Sähköinen avustushaku on ensi vaiheessa käytössä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelujen sekä lähidemokratiahallituksen avustuksissa. Näiltä toimialoilta voi hakea yleis-, erityis- ja kohdeavustuksia verkkolomakkeen kautta.

Osallistuminen sähköiseen avustushakuun on helppoa. Linkit sähköisiin avustushakemuksiin löytyvät https://www.raahe.fi/verkkoasiointi/hae-avustuksia -sivulta.

Avustushakemuksen täyttäminen edellyttää, että hakijaseuran, yhdistyksen tai ryhmän yhteyshenkilö tunnistautuu vahvasti verkkolomakkeelle. Tunnistautuminen onnistuu mobiilivarmenteen, varmennekortin tai verkkopankkitunnusten avulla.

Verkkoasiointiin on liitetty Suomi.fi-viestipalvelu, minkä kautta hakijalta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoja avustushakemukseen. Jos hakijalla ei ole käytössä kyseistä viestipalvelua, tämä ei estä verkkohakemuksen täyttämistä.

Raahessa sähköinen haku on avustusten ensisijainen hakumuoto. Jos hakija ei halua tai voi käyttää sähköistä hakua, hän voi yhä hakea avustuksia myös postitse paperilomakkeella.

Verkkoasiointi nopeuttaa ja helpottaa avustusten hakemista. Hakija voi itse seurata hakemuksensa etenemistä sähköisen asiointitilin kautta. Avustusten käsittely tapahtuu tietoturvallisesti sähköisen järjestelmän sisällä. Hakemusta koskeva päätös saapuu sähköisesti, mikä osaltaan vähentää myös ympäristön kuormittumista.

Vuonna 2021 myönnetyt kulttuuriavustukset:

 

Brahe Classica ry 3.500 €
Harmonikka- ja lauluyhtye Raahe ry 600 €
Impin Ystävät ry 1.000 €
Pattijoen nuorisoseura ry/Teatteriryhmä Hoplaa 1.000 €
Raahen kameraseura ry 900 €
Raahen Laulu ry 1.000 €
Raahen Laulutoverit ry 1.000 €
Raahen Mieslaulajat ry 1.000 €
Raahen Musiikkiluokkien Tuki ry 600 €
Raahen Nuorisokuoron Kannatusyhdistys ry 1.000 €
Raahen puhallinorkesteri ry 5.000 € 
Raahen seudun harmonikkakerho ry 1.000 €
Raahen Seudun perinnemusiikkiyhdistys ry 1.000 €
Raahen Suzukisoittajien kannatusyhdistys ry 900 €
Raahen Taideyhdistys ry 1.000 €
Raahen Teatteri ry 11.000 €
Sekakuoro Vox Maris ry 1.000 €
Selskaapi ry 1.000 €
Tailaamo ry 900 €
Vihannin kuvantekijät ry 1.000 €
Vihannin laulu ry 1.000 €
Äläskeleposet taiteilijat ry 600 €

YHTEENSÄ 37.000 €

Raahen kaupungin tulevaisuuslautakunta

Tulevaisuuslautakunnassa on yksitoista (11) jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan alaisiin yksiköihin kuuluvat opetustoimi, varhaiskasvatus, liikuntatoimi, nuorisotoimi, Raahe-opisto, musiikkiopisto, kirjastotoimi, museotoimi sekä kulttuuripalvelut.

Tulevaisuuslautakunnan kulttuuriavustukset innostavat raahelaisia yhdistyksiä järjestämään tapahtumia ja tuottamaan kulttuurisisältöjä sekä edistämään osallistumista kulttuuriharrastuksiin.