Raahesalin aulagalleria

Avoinna ma-pe klo 9-17.
Suljettu 22.-30.12.2022

Vapaa pääsy, tervetuloa!


Elisa nuorala

1.12.2022-27.1.2023

Olen Elisa Nuorala ja työskentelen kuvataiteilijana omalla työhuoneellani, Raahessa. Grafiikan vedoksiiin käytän tekniikkana puupiirrosta, kuivaneulaa ja monotypiaa. Teokset lähtevät syntymään usein luontomaiseman äärellä, näin saan itseni herkistymään siihen, millaisen tulkinnan haluan maisemasta luoda.

Luonto on minulle kaikkein rakkain ihan tavallisessa arkiasussa. Siinäkin niin täydellinen, ettei se tarvitse mitään lisää. Niin pysähdyttävä, että sen edessä minäkin kumarran ja hiljennyn.

Tavoittelen töihini herkkyyttä, jota koen katsellessani luontomaisemaa. Pyrin saamaan vedoksiin sen, mikä on itselleni maisemassa kaikkein arvokkainta. Katsellessani maisemaa silmäni riisuu siitä usein pois kaiken ylimääräisen jättäen jäljelle vain itselleni arvokkaimman, erilaisten luontorakenteiden muodot, rytmit ja värit. Taiteeni avulla haluan lähentää luonnon ja kulttuurin suhdetta, ja tuoda ihmisiä lähemmäs luontoa.


Saila Kleine Staarman

Raahesalin aulagallerian vitriinit

1.12.2022-31.1.2023

"Syvä rakkaus maalaamiseen"

Luonnoksia ja maalauksia Saila Kleine Staarman


Pauliina Mathlin

Helmikuu 2023 - maaliskuu 2023

ONNI Crafts nimellä sisältöä ja taidetta tuottava Pauliina Mathlin on Raahelainen kuvanveistäjä sekä miniatyyrirakentaja. ONNI Crafts sai alkunsa koronakeväällä 2020 lisääntyneen vaapa-ajan ansiosta jolloin nuoruudessaan paljon taiteillut Pauliina kokeili ensimmäistä kertaa kuvanveistoa polymeerimassalla. Laji vei heti mennessään ja myöhemmin mukaan tuli myös miniatyyrirakentaminen, jossa pienoismalleja rakennetaan esimerkiksi pahvista, puutikuista ja eristelevystä.

Sometileille Instagramiin, Tiktokkiin ja Youtubeen on kertynyt mukava määrä seuraajia ympäri maailmaa ja etenkin Youtube-videot joissa nähdään vaihe-vaiheelta miten jokainen teos valmistuu, ovat saaneet paljon kiitosta inspiraatiosta ja opettavaisuudesta. Teosten aiheet tulevat pääsääntöisesti taiteilijan omista lempielokuvista, -sarjoista ja -kirjoista.


Huhtikuu

Oulun alueen Taideyhdistys Ultramarin ry


Raahe-opisto

Raahe-opiston kevätnäyttelyt 2023

Raahe
Galleria Myötätuuli 4.5.-30.5.2023 
Taiteen perusopetus
Pääkirjaston galleriatilat 3.5-29.5.2023 

Pyhäjoki
Pyhäjoen kirjasto ti 4.4.2023-26.4.2023

Vihanti 
Ukonkantti 2.-12.5.2023

Kuva aikaisemmasta kevätnäyttelystä


Pidätämme oikeudet muutoksiin.