Kulttuuriohjaajan syksy

Syksy on saapunut ja tuonut mukanaan ruskan värit. Puut tiputtelevat lehtiään ja vaipuvat talviuneen niin kuin muukin luonto. Vettä vihmoo, tuulee ja on harmaata mutta Tapahtumatalossa ei vaivuta talviuneen, vaan tulossa on runsas tapahtumien kirjo. Syksyn pimenevissä illoissa on monenlaista upeaa ohjelmaa, konsertteja, teatteria, elokuvia ja taidenäyttelyitä jne. 

Olemme täällä tekemisissä iloisten asioiden kanssa. Saamme tehdä töitä monien eri taiteenalan ihmisten kanssa, nähdä taidetta monessa muodossa. Saamme tarjota kaupunkilaisille ja myöskin kauempaa tuleville konsertti- ja näyttelyvieraille elämyksiä arkeen. Te, hyvät ihmiset, olette meille tärkeitä, juuri teitä varten teemme tätä työtä.  

Päiväkoteja ja koulujakaan ei ole unohdettu. Syksyllä nähtiin jo Teatteri Mukamaksen ”Hiirulainen sirkuksessa” ja tulossa on Teatteri Eurooppa Neljän ”Pate viidakon kuningas”, josta on myös iltaesitys. Ahaa Teatterin esityksestä BetteD on kaksi yläkouluille suunnattua esitystä. Marraskuussa saamme galleriaan oululaisen Kulttuuritalo Valveen tuottaman, erityisesti lapsille ja nuorille suunnittelun upean ”Unikudelmia” -näyttelyn.  

Päiväkotien ja koulujen opet ansaitsevat kiitokset, he jaksavat tuoda omat ryhmänsä esityksiin ja tutustumaan näyttelyihin. Ei varmastikaan ole ihan helppo homma lähteä ison ryhmän kanssa liikenteeseen. Katson ihaillen miten homma heillä toimii ja kaikki sujuu niin hienosti. Jokaisesta pidetään huolta.  

Tämän työn rikkaus on sen monipuolisuus. Tapahtumien järjestelyyn kuuluu paljon sellaistakin mitä ei tehdäkään tietokoneen ääressä, joten se niin tärkeä asia, taukojumppakin, tulee ihan itsestään. Ennen kun jokin tapahtuma pääsee alkamaan, on siihen kuulunut monta eri työvaihetta. Hommia paiskitaan mukavassa yhdessä tekemisen hengessä.

- Sinikka Pollari -

Sinikka Galleria Myötätuulessa taidevalokuvaa tarkkailemassa

Sinikan lempikuva "All Inclusive" -näyttelystä.