Kevättä kohti

Vuoden 2019 loppu oli kiireinen, niin kuin aina meillä Tapahtumatalo Raahessa. Vielä viime metreillä joulukuussa mukaan mahtui sekä bluesia että tanssiesityksiä Raahesalissa. Kokoushuoneissa kävi viime hetken kuhinat ja työhuoneissa aherrettiin sillä ajatuksella, että ”lomalla ei tarvitse tätä miettiä kun nyt tämän teen.

Hetimiten tammikuun alussa käytiin Tampereella opintomatkalla, kuten on jo aiemmin kerrottu. Sen jälkeen onkin taas palattu omaan työpisteeseen normiaherruksen pariin. Oli vuodenaika mikä tahansa, paperihommia riittää – tai eihän niitä asioita enää papereilla pyöritellä, digitalisaation avulla asiakirjat lentelevät pitkänkin matkan päähän.

Pikkuhiljaa Tapahtumatalo Raahekin alkaa herätä tapahtumien osalta eloon: Tammikuun alkupuolella Raahesalissa Raahen Perinnemusiikkiyhdistys kunnioitti Laila Kinnusen muistoa konsertillaan, Simo-taikuri taikoi itsensä lasten sydämiin, hurmaava Caras del Flamenco -esitys sai varmaankin monen tanssihalut syttymään ja Tatu ja Patu söivät itsensä hyvään kuntoon – vai söivätkö?

Helmikuun alkupuolella jatkoi Clifters & Garbo nostalgisissa merkeissä ja Queen-musikaali Show must go on taitaa koetella Raahesalin katon kestävyyttä. Cleaning Womenin esityksessä saa varmaan jännätä onko siellä pyykinkuivausteline soittimena vaiko jokin muu kodin vempain. Jaakko Saariluoma pistää Lavat auki, ja Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin osalta voidaan kohta sanoa, että permanto alkaa olla täynnä joten hop! hop! loppuja lippuja ostamaan. Maaliskuun ehtii vielä kansainvälisesti arvostettu Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) vierailla Raahessa!

Onhan meillä toki pitkä liuta elokuvia ollut jo alkuvuonna ja kevään aikana ehtii mm. Heinähattu ja Vilttitossu näyttää ärhäkkään koululaisen ja suomalainen Helene ihastuttaa väkeä.

Tässä on meiltä ne, mitä vuoden pari ensimmäistä kuukautta tuo tullessaan. Ihan hengästyttää tämä vauhti ja meininki, innolla saa odottaa mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan. Konsertit ja muut esitykset jatkuvat, mutta porukka työstää jo kovasti Pekanpäivien juttuja. Olettehan te yhtä innostuneita kuin me tästä tarjonnasta?!!

Terveisin, Saara

Tapahtumasihteeri Saara raidallisessa paidassaan