Elämyksiä arkeen

Syksyn kääntyessä jo joulun odotukseen eletään yhä korona-aikaa. Onneksemme Tapahtumatalon Raahesalissa ja avarissa näyttelytiloissamme turvavälit pystytään toteuttamaan, joten olemme pystyneet tarjoamaan kulttuuria kaupunkilaisille ja muualta tuleville vieraillemme koronaepidemiasta huolimatta, tietysti viranomaisten ohjeita noudattaen.

Loppuvuodesta Raahesalissa päästään kuulemaan ja näkemään mm. kaupunkimme omien kulttuurintekijöiden ohjelmistoa. Annan päivänä 9.12. perinteiset Annanpäivän tapahtumat siirtyvät opistotalo Patalasta Tapahtumataloomme. Luvassa on paljon mukavaa ohjelmaa ja myyntipöydistä löytyy ihania käsitöitä sekä leivonnaisia, vaikka pukinkonttiin laitettavaksi. (Huom. MUOKATTU 26.11.Annanpäivät peruttu!)

Raahesalin lämpiössä on marraskuun ajan esillä Tailaamo ry:n syysnäyttely ja Galleria Myötätuulessa Rosamaria Bolomin maalauksia ja paperiveistoksia. Joulukuussa saadaan lämpiön näyttelytilaan jo perinteeksi muodostunut Taikakuun näyttely. Galleriassa vuoden päättää oululaisen kuvataiteilijan, Maria Maanvalon 'Death Reversed' näyttely joka on sarja mixed media -tekniikalla toteutettuja temperamaalauksia.

Olen aina uuden näyttelyn saavuttua yhtä innoissani. Nautin siitä hetkestä, kun taulut ovat seinillä, valot suunnattu ja näyttely valmiina vierailijoita varten. Taide puhuttelee meitä jokaista eri tavalla.  Jokin työ voi olla erityisen merkityksellinen ja herättää vahvan tunteen jota ei aina osaa pukea sanoiksi, se vain koskettaa. Lokakuussa esillä olleet Sanni Salmelan akvarellit veivät minut lapsuuden ihaniin kesiin. Silloin aurinko paistoi aina, oli lämmintä ja kesät pitkiä… ainakin muistoissa. Tässä näyttelyssä kävin ihanien lapsuuden kesämuistojen äärellä.

Kulttuurin merkitys korostuu kun elämme aikaa, jolloin koronaepidemia on mukana arjessamme. Nyt on erityisen tärkeää, että on paikkoja johon voi lähteä turvallisesti nauttimaan musiikista, taidenäyttelyistä, teatterista, elokuvista ja kaikista eri taiteenlajeista.  Viranomaisten antamat ohjeet ovat kuitenkin tärkeä muistaa tapahtumiin tullessa, joten pestään käsiä, pidetään mahdollisuuksien mukaan maskeja ja huomioidaan turvavälit sekä muut ohjeet mitä meidän turvallisuutemme huolehtimiseksi on laadittu.  Näin suojelemme toisten kanssaihmisten lisäksi myös itseämme.

Ihanaa joulun odotusta!

Sinikka Pollari

kulttuuriohjaaja

Sinikka ripustaa mustavalkoista, abstraktia taulua