Eräs tavallinen maanantai

Tämän tapahtumasihteerin viikko alkaa työntäyteisesti, johtuen siitä, että viime viikolla oli talossamme hulinaa. Torstaina kävi Jukka Puotila imitoimassa, perjantaina tuvan täytti Kirka-musikaali ja lauantaina lapsia huvitti Jokeri Pokeri Box. Ai niin, elokuvanäytäntöjä oli lisäksi sunnuntaina. Tämä tarkoittaa, että kaikista markkinointikanavistamme pitää napsaista jo toteutuneet tapahtumat pois ja päivittää ajan tasalle. Nettisivut, mainokset, seinäjulisteet, diginäytöt ja ilmoitustaulut harvenevat hetkeksi, kunnes tulee taas lisäyksiä. Ja hetihän huomaan, että Bio Huvimylly oli käynyt päivittämässä sivuilleen elokuvanäytöksiä. Lisään ne myyntiin lipunmyyntiohjelmaan. Kappas, ”Kuinka kesytän Lohikäärmeeni 3” on tulossa. Pitääpä muistaa kertoa tyttärelle, joka varmasti saa onnesta hepulin :D.

Seuraavaksi käyn tsekkaamassa Raahesalin taitelijalämpiön. Onko käytetty pyyhkeitä, lojuuko tyhjiä vesipulloja, kahvitermareita tai muuta rompetta esiintyjien jäljiltä. Ei ollut. Lukaisen vieraskirjankin. No mutta siellähän on kovasti kivoja terveisiä artisteilta. Kiittelevät tiloista ja tarjoiluista. Yleisöäkin musikaaliväki kehuu, kun raahelaiset tuntuvat tykkäävän näistä aikamatkoista menneeseen, kuten nyt tämä Kirkan tarinaan perustuva esityskin oli.

Tällä viikolla lähtee hanketoiminnan yksiköstä paketti kaikille uusille raahelaisille. 129 kpl lähetyksiä on heillä kasattavanaan. Vien kampukselle Tapahtumatalon ohjelmiston ja mainoskyniämme mukaan laitettavaksi, että tuoreet kaupunkilaiset näkisivät mitä meillä täällä on tarjolla. Toivottavasti saamme heistä uusia kulttuurin kuluttajia entisten lisäksi.

Torstaina on Oulussa kokousmessut. Sannan kanssa menemme sinne esittelemään talomme tiloja. Meillähän on täällä kokoushuonetta ja kabinettia isompaa ja pienempää palaveerusta varten. Ja kokousten kylkeen tarjoavat paikalliset yrittäjät monenlaista elämystä, sisällä ja ulkona. Näistä pitää vain käydä kertomassa muuallakin, että osaavat Raaheen sitten tulla. Esitteet alkavat minulla ollakin jo tulostusta vaille valmiina. Kohta saan laittaa rämpän kalakattammaan että on kättä pidempää tarjolla. Jakotavaraksi ja pysäyttäjäksi ständillemme olemme ajatelleet tyrnishotteja ja jääkaappimagneetteja (nehän ovat pinssien kera kovasti pop juuri nyt). Pidimme viime viikolla slogan-talkoot ja saimmekin muutamia käyttökelpoisia paperille.

Posti tuo muassaan Jarkko Aholan julisteita. Pitääpä käydä laittelemassa niitä ala-aulaan esille. Kaimansa Martikainen tulee muuten ensi sunnuntaina keikalle. Lipunmyyntitilanne näyttää, että saliin mahtuisi vielä, joten tekaisenpa Faceen kampanjan myynnin tueksi. Pari viikkoa sitten kävin koulutuksessa, missä neuvottiin kädestä pitäen tämäkin toimenpide, ja hyvällä menestyksellä on nyt jo useampaa artistia Facebookissa markkinoitu. Ihan hyvä työkalu on se, jos vain kohderyhmä on sellaista, joka Facessa viihtyy.

Sähköpostiin tulee tilakysely toukokuulle. Kevätjuhlaa järkkäävät. Sali on vapaana, joten laitetaanpas alustava varaus Timmiin ettei mene jollekin muulle porukalle ennen kuin varmistuu.

Perjantaina ilmestyvään Raahen Seutuun on näköjään ilmoitusvaraus. Sitä voisin valmistella myös, ettei jää viime tippaan… sillä mitä mekään täällä tekisimme ilman viime tippaa. Tuhannen hommaa hoidetaan lennossa ja pienellä kiireellä. Niin kuin nyt tämä blogikirjoituskin ;).

-Merja Hammar-

jaakaappimagneetteja.jpg