Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3330

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu
Huom! To 30.5. ja pe 31.5. suljettu.

Kesä–elokuussa ma – pe klo 10 – 16.

Galleria Myötätuuli tarjoaa kuukausittain vaihtuvia, korkeatasoisia näyttelyitä.

Näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelyaikoja voi hakea ympärivuotisesti. Vuoden 2020 näyttelyaikoja haetaan 19.6.2019 mennessä. Liitä vapaamuotoiseen hakemukseen näyttelysuunnitelma, cv sekä teoskuvia ja toimita hakemus osoitteeseen kulttuuri [at] raahe.fi. Lisätietoja galleriatilasta tämän sivuston alalaidassa. 


Heinä-elokuu 28.6.-16.8.

Sanna Krook: Teräsmiehen tytär

2018_Teräsmiehentytär_SANNAKROOK_1 (1).jpg

Teoskuva Sanna Krook: Kari, masuuni, 2018

Pekanpäivillä to 27.6. klo 18 avataan Galleria Myötätuulessa raahelaislähtöisen Sanna Krookin Teräsmiehen tytär -näyttely. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton. 

Krook on kuvannut teräsmiehen tyttären silmin vuoden 2018 aikana Raahessa SSAB:n terästehtaalla sen kiehtovaa miljöötä, tehtaalla työskenteleviä ihmisiä sekä tehtaan ympärille kasvanutta 70-luvun omakotitalotaajamaa Raahessa.

Kuvat on kuvattu keskikoon kameralla filmille. Dokumentaarinen valokuvanäyttely on esillä Raahessa Pekanpäiviltä elokuun puoliväliin saakka.


Elo-syyskuu 26.8.-27.9.

Työryhmä Vanha Villatehdas 
Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Päivi Pussila, Vesa Ranta ja Kari Södö

"Kari Södön teos Anna kaikkien kukkia kukkia"

Teoskuva Kari Södö: Anna kaikkien kukkien kukkia, maalattu puu, 274 x 165 x 142, 2017.

Elokuussa Taiteiden yössä perjantaina 23.8. klo 18 avataan oululaisen työryhmän, Vanhan Villatehtaan, taiteilijoiden näyttely.

Mukana näyttelyssä on kuusi Oulun Pikisaaren Vanhassa Villatehtaassa työskentelevää taiteilijaa: Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Päivi Pussila, Vesa Ranta ja Kari Södö.

Heiltä on luvassa monipuolinen ja mielenkiintoinen näyttelykokonaisuus, joissa teemoina ovat ilo, leikki, maisema, läsnäolo, aika, muisti, luonto ja ihminen.

Näyttely on esillä syyskuun loppupuolelle saakka.


Lokakuu 3.10.-1.11.

Sofi Häkkinen ja Riku Nieminen  
All Inclusive

"Sofi Häkkisen ja Riku Niemisen näyttelyn juliste"

Teoskokonaisuutemme on saanut alkunsa yhteisestä kiinnostuksesta all inclusive -lomakohteisiin, noihin eriskummallisiin ja niin kiehtovan karmiviin keitaisiin.

Pinnan alla kuplii luonnollisuuden ja luonnottomuuden ajatus.

All Inclusive -teoskokonaisuus koostuu valokuvasta, videosta
ja veistoksista, joiden avulla syvennymme hotellikeitaiden vääristyneeseen todellisuuteen.

Mitä
on keinotekoinen? 

Missä
kulkee luonnon ja keinotekoisuuden raja, vai onko sitä? Onko ihminen ja ihmisen kehittämät laitteet, kemikaalit ja aseet luonnon jatketta? Valaat, dharma, siitepöly, korallit; miksi all inclusive tuntuu väärältä?

All inclusive -resortit – kuten lentokentät ja kaikki hotellit – ovat epätiloja, paikkoja joilla ei ole ihmisille antropologista merkitystä. Resorteissa voi siksi tapahtua ”mitä vaan”. Siellä voi ajatella ”mitä vaan”; uudistua, luoda nahkaansa. Ihminen haluaa erottaa itsensä orgaanisesta, kotiloon piiloutuvan simpukan tavoin, vajoten pää sumussa lomakeitaan pehmeään rantahiekkaan.

Häkkinen näkee nämä oudot kohteet eräänlaisina melankolisina onnelisuuskoneina, jotka hyrräävät pakonomaisesti eteenpäin syrjäisillä merenrantakaistaleillaan paikoissa, joissa ihminen ei oikeasti edes asuisi. Nieminen puolestaan löytää aiheesta valokuvan ja videon avulla erilaisia tulokulmia, aina oravanpyörästä estetiikkaan ja viihteestä filosofiaan.

Viinihanat täyttyvät. Aurinko nousee ja laskee.


Marraskuu -Tammikuu  13.11.2019-15.1.2020

Unikudelmia - näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista

"Kuva Unikudelmia-näyttelystä"

Unikudelmia on oululaisen kulttuuritalo Valveen tuottama, erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus.

Se on kirjallisuuslähtöinen näyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta.

Näyttelyä on ollut tekemässä iso joukko oman alansa ammattilaisia: ydintyöryhmässä ovat mukana Anna Anttosen ja Kati Inkalan lisäksi Heidi Kesti, Petri Haapakoski, Anssi Laiho, Maria Littow sekä Tiina Paaso. 


Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi