Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 16, la – su suljettu
Pe 25.6. suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuoden 2021 näyttelyihin päättyi 31.5.2020. 


 

Lukin

Antti Holma, Hannu Lukin, Samuli Kontio, Liinu Laurila, Anni Niemelä

24.6.2021-13.8.2021 

 

Antti Holma tulee 60-luvun murroksesta ja hänen rohkeat ja suuret puupiirrokset ovatkin muistuttamassa osallistavan taiteen kulta-ajasta. Holmalla oli opettajana mm. Pentti Kaskipuro, Unto Pusa ja Sam Vanni. 60- luku oli nuorisokulttuurin ja kuvataiteen juhlaa.

Hannu Lukin edustaa ARS84-näyttelyn jälkeistä murrosta. Hannu kertoo että Saksalainen uusekspressionismi “villit” ja Kuopion ekspressionistit kuten Pauno Pohjolainen ja Markku Kolehmainen vaikuttivat voimakkaasti hänen työskentelyynsä.

Samuli Kontio edustaa taidekentän murroksen aikaa, jolloin sarjakuva-, kaupunki-, ja tatuointitaiteen estetiikka vakiintui osaksi suomalaista populaarikulttuuria. Kotikaupungissaan Rovaniemellä hän on toiminut aktiivisena laillisen kaupunkitaiteen puolestapuhujana. Hänen käsialaansa ovat monet kaupungin suurista seinämaalauksista.

Liinu Laurilan muotokuvien tunnelataus on jotain todella koskettavaa. Teoksissa on surullisen kaunista tunnelmaa. Laurila opiskeli vuosina 2019-2020 Limingan taidekoulussa ja henkilökuvat ovat hänen vahvuutensa. Hän opiskelee tällä hetkellä kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiassa

Anni Niemelä edustaa tuoreinta sukupolvea. Annin kollaasit ja esinekoosteet ovat tämän päivän ennakkoluulottomia pop-henkisiä teoksia. Teokset ovat rohkeita ja raikkaita. Annin innostus ja positiivinen asenne tarttuu helposti. Myös Anni oli Limingan taidekoulussa vuosina 2019-2020. Tällä hetkellä hän opiskelee Lappeenrannan ammattikorkeakoulussa kuvataidelinjalla.

Kuvan teokset Anni Niemelä, Hannu Lukin ja Samuli Kontio

Näyttely avoinna Pekanpäivien viikolla  28.6.-4.7. ma-pe 10-16, la-su 12-16.
Pekanpäivien jälkeen ma-pe 10-16, tervetuloa!

 


Koralli Anna Pyhtilä

Anna Pyhtilä ja Pia Pyhtilä
”Näissä verkoissa- interwoven narratives”

20.8-28.9. 2021

Olemme kaikki osa useita eri verkostoja, tiedostamattomia ja tiedostettuja. Luomme niitä läpi elämän ja jätämme jälkiä kaikkialle. Näyttelyssämme voit tutustuta visioihimme muutamista eri verkoista, jotka havaitsemme osaksi itseämme.

Aikuiset ja nuoret ovat tervetulleita pohtimaan teosten ulottuvuuksia ja pienimmät voivat ihmetellä visuaalista toteutusta. Tervetuloa sukeltamaan verkkojen syvyyksiin kanssamme!

 


Virpi Lehto: Se mitä jäljelle jää

Virpi Lehto: akvarelli- ja tussimaalauksia

 5.-28.10.2021 

Olen  keskisuomalainen kuvataiteilija Joutsasta. Galleria Myötätuulen näyttelyyn lokakuussa tulevat teokset ovat akvarelli - ja tussimaalauksia paperille. Ne ovat syntyneet päiväkirjamerkintöinä ja tunnelmien ilmaisuna keväästä 2020 lähtien. Työskentelen melko nopeasti ja spontaanius on minulle ominaista sekä käyttämieni värien, että aiheiden suhteen. Kummallinen aika kummallisine ajatuksineen on jättänyt jäljen.  

 


Seuraavat näyttelyt

2.-26.11.2021 Janne Erkkilä: maalauksia 

7.12.2021-28.1.2022 Työryhmä: Annamari Kinnunen Juho Sihvonen

Pidätämme oikeudet muutoksiin


Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi