Aukioloaikamme:

• Lipunmyyntimme on avoinna ma – pe klo 12 – 17 sekä tunti ennen tilaisuuksia.  

• Kulttuuripalveluiden toimisto on avoinna ma – pe klo klo 8 – 16.

• Emme enää ota vastaan lippuvarauksia. Lippuja voi ostaa suoraan lipunmyynnistämme aukioloaikoinamme tai netistä 24/7 osoitteessa ticket.raahe.fi. Ryhmävaraukset yrityksille ja yhdistyksille onnistuvat entiseen tapaan.

• Tulethan tapahtumiimme tuoksutta! Otetaan toisemme huomioon, kun lähdemme yleisötilaisuuksiin nauttimaan hyvästä ohjelmasta ja toistemme seurasta.


puumalaleipisto.jpg

Brahe Classica

Sopraano Virva Puumala

Pianisti Juho Lepistö

La 19.10. klo 17 Raahesali

Liput
25 € peruslippu
22 € opiskelija, eläkeläinen, työtön, varusmies
20 € Raahen Seudun OP:n jäsen
19 € BC:n jäsen
25 € ovihinta

Konsertissa väliaika.

Sopraano Virva Puumala (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemiassa klassisen laulumusiikin maisterikoulutusohjelmassa Sirkka Parviaisen johdolla. Lisäksi Virvan opettajana on jo pitkään toiminut oopperalaulaja Soile Isokoski. Lauluopintojaan Virva on täydentänyt mm. Soile Isokosken, Ilkka Paanasen, , Martin Katzin, Deborah Polaskin, Franz Grundheberin sekä Hartmut Höllin mestarikursseilla. Sibelius-Akatemian opintojen ja Oulun ammattikorkeakoulun laulunopettajaopintojen lisäksi Virva on opiskellut musiikkikasvatusta Oulun yliopistossa, josta hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi.

Kesällä 2017 Virva oli yksi Kangasniemen laulukilpailun finalisteista. Vuonna 2018 Virva voitti yhdessä pianisti Juho Lepistön kanssa Helsinki-Lied-kilpailun, ja jatkoi menestystään voittamalla Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan vuoden 2019 alussa. Virva ylsi toukokuussa 2019 järjestettävässä kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa semifinaaliin kymmenen parhaan naisen joukkoon.

Virvalla on laaja liedohjelmisto mutta hän on myös totuttu näkemään keskeisten kirkkomusiikkiteosten solistina, oopperalavoilla sekä orkestereiden solistina.

Virvan opintoja ovat tukeneet mm. Oopperabaletti ja Selim Eskelinin säätiö. Kaudella 2019-2020 Virva nähdään Suomen oopperalavoilla mm. Beethovenin Fidelio -oopperan Marzellinana sekä Puccinin Turandotin Líun roolissa.

Pianisti Juho Lepistö opiskelee Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Ilmo Ranta. Aiemmin häntä ovat opettaneet mm. Tuija Hakkila, Hannu Hirvelä ja Eeva Havulehto.

Juho on palkittu sekä soolo- että liedpianistina. Syksyllä 2018 he voittivat sopraano Virva Puumalan kanssa toisen valtakunnallisen Helsinki Lied -kilpailun ja vuonna 2015 hänet palkittiin Sibelius-Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa varsinaisen palkinnon lisäksi Sibelius-erikoispalkinnolla sekä kilpailun kiertopalkinnolla. Samana vuonna hän soitti Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertin solistina.

Opintojaan Juho on täydentänyt mm. Matti Raekallion, Arie Vardin, Richard Gooden, Martin Katzin ja Hartmut Höllin mestarikursseilla.

Järj. Brahe Classica ry


Elokuvia Raahesalissa -logo.

SU 20.10.

Klo 13 Olen suomalainen -elokuva. Liput 10 €, -K12/9-
Klo 15 Fingerpori. Liput 10 €, -K12-
Klo 17 Maleficent 2: Pahan valtiatar. Liput 10 €
Klo 19 Downton Abbey. Liput 10 €, -K7/4-

SU 3.11.

Klo 13 Jeti (dubattu). Liput 8 € -K7/4-
Klo 15 Täydellinen Joulu. Liput 10 €
Klo 17 Koirat Eivät Käytä Housuja. Liput 10 €
Klo 19 Terminator: Dark Fate. Liput 10 €

SU 17.11. 

Klo 13 Jeti (dubattu). Liput 8 € -K7/4-
Klo 15 Täydellinen Joulu. Liput 10 €.
Klo 17 Tarhapäivä. Liput 10 €
 

SU 8.12. 

Klo 19 Oopperataltiointi: Handa Ooppera Sidney/ Puccini: LA BOHEME
Laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi
Kesto 2 h. Liput 15 €.

Lippuja elokuviin voi ostaa etukäteen Raahesalin lipunmyynnistä sekä ovelta ennen näytöstä. Ovelta vain käteismyynti, myös Smartum- ja Tyky-setelit käyvät.

Järj. Movie Company Alatalo Oy


Lapsetpaatoksenteossa.jpeg

Yleisötilaisuus

Millainen Raahen uusi kouluverkko on uudistusesityksen mukaan?

Ma 21.10. klo 18 Raahesali

Sisältö

Tilaisuudessa avataan suunnitelman perusteita ja vaikutuksia sekä esitellään näkemys siitä, missä Raahen alueen koulut ja päiväkodit esityksen mukaan tulevaisuudessa sijaitsevat.

Palveluverkkosuunnitelma pohjautuu alueellisiin lapsimäärätietoihin ja oppilasennusteisiin sekä koulukiinteistöjen remonttiaikatauluun. Suunnitelmassa tulevaisuuden kouluverkko esitetään koulualueina: pohjoinen alue, keskustan alue, eteläinen alue sekä itäinen alue.

Ohjelma

Opetus- ja kasvatusjohtaja Lucina Hänninen esittelee kouluverkkosuunnitelman, minkä jälkeen valtuuston puheenjohtaja Hanna-Leena Mattila ja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki käyttävät omat puheenvuoronsa.
Esittelyjen ja puheenvuorojen jälkeen yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja kouluverkkosuunnitelmasta.

Organisaatiouudistuksen vaatimat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10. Neuvotteluissa työnantajan esitys käytiin läpi kohta kohdalta ja kunkin osa-alueen kohdalla neuvotteluissa saavutettiin yksimielisyys suunnitelman mukaisesta organisaatiouudistuksesta. Organisaatiouudistusesityksestä ja siihen sisältyvästä kouluverkkosuunnitelmasta päätetään Raahen kaupunginvaltuustossa 28.10.2019.


Markku Aro katsoo ohi kamerasta tulevaisuuteen.

MARKKU ARO

70-VUOTTA JUHLAKIERTUE

Pe 25.10. klo 19 Raahesali

Liput
Rivit 1-5: 42,50 €
Rivit 6-10: 37,50 €
Rivit 11-14 ja parvi: 32,50 €

Vaikea uskoa, että nuorekkaana säilynyt Markku Aro teki läpimurtonsa jo vuonna 1968 hittisinglellä ”Käyn uudelleen eiliseen” ja että hän täyttää 70 vuotta helmikuussa 2020.

-  Aika kuluu nopeasti! Ensi syksyn 22 konserttia käsittävällä juhlakiertueella yhdistyvät uran 50-vuotistaiteilijajuhla ja henkilökohtainen 70-vuotisjuhla, mutta moniin kollegoihini verrattuna minähän olen vielä ihan poikanen, Markko Aro kertoo hymyillen.

Poikkeuksellisen pitkän tien suomalaisessa musiikkielämässä taivaltanut sympaattinen Markku Aro nauttii siitä, että hänen ikäisilleen artistikonkareille riittää vielä kysyntää. Hän kertoo sen johtuvan siitä, että monien menestyksensä jo 1960- ja 1970-luvuilla vakiinnuttaneiden artistien hitit elävät yhä edelleen yleisön muistoissa.

Fyysisestä kunnostaan muun muassa golfaamalla hyvää huolta pitävä Markku Aro kiertää Diesel-yhtyeensä säestämänä ympäri Suomea esiintymässä noin sadan viidenkymmenen keikan hurjaa vuositahtia.

- Yleisö haluaa viihtyä ja kuunnella vanhoja tuttuja hittejä ja tanssia niiden tahtiin. Ja ainakin meille vähän varttuneemmille elämä on muutakin kuin pelkkää somettamista. Meille sosiaalisuus on myös henkilökohtaista, kasvokkain tapahtuvaa kommunikointia ja yhteydenpitoa, hän toteaa.

Markku Aron suosittujen hittien määrä on huikea: ”Käyn uudelleen eiliseen”, ”Hyvännäköinen”, ”Moskiitto”, ”Jestas sentään”, ”Oma kultasein”, ”Anna kaikkien kukkien kukkia”, ”Etsin kunnes löydän sun”, ”Pois sun vien”, ”Kun sä vierelläin sateessa oot” ja ”Loit elämälle pohjaa” sekä sen jälkeen yhteistyössä tuottaja Veikko Samulin kanssa muun muassa ”Keskiyön aikaan” ja ”Ollaan lähekkäin”.

Aron levyttämien lähes kolmenkymmenen albumin joukosta suosituin oli vuonna 1976 julkaistu ”Etsin kunnes löydän sun”, joka myi Kultaa. Uran alkuaikoina, vuodesta 1969 aina 1980-luvun puoliväliin asti Aro julkaisi albumin per vuosi, mutta myöhemmin tahti hieman laantui. Viimeisin Markku Aron albumi on vuonna 2003 ilmestynyt ”Anna tulta”.

Uran lopettamista juhlavuoden jälkeen Aro ei ole harkinnut.

- Näillä näkymin se tulisi olemaan ylivoimaisen vaikea päätös. Minä nautin esiintymisestä ja keikoilla käymisestä. Keikkailusta on tullut niin oleellinen osa elämääni näiden 50 vuoden aikana. Miten siitä voisi ainakaan kokonaan luopua? Ehkä sitten jossain vaiheessa myöhemmin voisi harkita keikkatahdin hidastamista, mutta ei missään nimessä vielä, Markku Aro sanoo topakasti.

Järj. RH Entertainment Oy

Kuva: Fredrik Forssell


"Harmony Sisters"

Teatteri Eurooppa Neljä vierailee!

Harmony Sisters -musiikkinäytelmä

Ke 30.10. klo 19 Raahesali

Liput
25 € peruslippu
20 € ale-ryhmät sekä ryhmät yli 20 hlöä

Harmony Sisters on kertomus kolmesta kotkalaissisaruksesta, joiden unelma kävi toteen: 30-luvun köyhistä kotioloista nousi glamouria hehkuva ihailtu trio, joka valloitti konserttilavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joutuminen sodan pyörteisiin ensin kotirintamalla ja sittemmin natsi-Saksan viihdytyskiertueilla propagandakoneiston pelinappulana aiheutti kuitenkin romahduksen niin yleisönsuosiossa kuin keskinäisissä suhteissakin. Virallisen Suomen hylkäämä lauluyhtye ei silti kaikonnut koskaan kuulijoiden sydämistä vaan säilyi siellä aina viimeiseen yhteiseen esiintymiseen asti ja pysyy mielissämme edelleen.

Teatteri Eurooppa Neljän musiikkinäytelmä Harmony Sisters on tarina unelmista, niiden toteutumisesta ja kaiken romahtamisesta. Se on kertomus laulun, musiikin ja kauneuden merkityksestä sota-ajan poikkeusoloissa sekä pienen ihmisen selviytymistaistelusta maailmanpolitiikan syövereissä. Mutta ennen kaikkea Harmony Sisters on tarina sisarusten välisestä yhteenkuuluvuudesta ja kaiken voittavasta keskinäisestä rakkaudesta.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jari Silventoinen
Rooleissa: Tiina Iisala, Maiju Jokinen, Neija Välilä ja Jari Silventoinen
Orkesteri: Toni Lepistö, Antti Parviainen, Kalle Saarelma ja Jaakko Tabell
Puvut: Raija Niiniaho
Lavastus, valot ja äänet: Ville-Matti Laine 
Kantaesitys 4.10.2019 TE4 Klubi, Jyväskylä


Pate Viidakon kuningas -näytelmän kohtauskuva.

Teatteri Eurooppa Neljä vierailee!

Pate, viidakon kuningas

To 31.10. klo 18 Raahesali

Liput 
10 € peruslippu
35 € ryhmälippu (4 kpl)

Kesto n. 50 min, ikäsuositus yli 5-vuotiaille

Paten Totti-koira eksyy satamassa konttiin, joka matkaa Kraken laivalla Borneoon. Pate ja Senja lähtevät etsimään Tottia ja törmäävät vanhaan tuttuun viholliseen, joka yllättäin onkin tämän Krakenin kapteeni. Hirmuinen Kapteeni Hahab palaa kuvioihin, tällä kertaa poikansa Nilsin kanssa. Borneon viidakon apinat ja luonto ovat pulassa! Mutta onneksi Pate ja Senja ovat taas neuvokkaita, Kapteeni Hahab taltutetaan ja maailma pelastuu. Vauhdikas musiikkiseikkailu vie mukaansa kaikki yli 5-vuotiaat! Timo Parvelan Pate-kirjasarjan uusin, Pate, viidakon kuningas -kirjan pohjalta seikkailun on näytelmäksi kirjoittanut Tanjalotta Räikkä ja hän myös ohjaa näytelmän.

Timo Parvelan kirjan pohjalta näytelmäksi kirjoittanut Tanjalotta Räikkä
Ohjaus: Tanjalotta Räikkä
Piirros: Pasi Pitkänen

ROOLEISSA
Pate - Tiina Iisala
Senja / Kapteeni Hahab - Neija Välilä
Totti / Äiti / Nils - Maiju Jokinen
Oranki / Isä - Jari Silventoinen
Merirosvoja, apinoita, kurkia ja lepakoita - TE4 Band:
Toni Lepistö, koskettimet
Antti Parviainen, kitara
Kalle Saarelma, basso
Jaakko Tabell, rummut

Lavastus, valot ja ääni - Ville-Matti Laine
Puvustus - Raija Niiniaho

Kuva Jiri Halttunen


Friggin promokuva

Brahe Classica

Frigg

Pe 1.11. klo 18 Raahesali

Liput
25 € peruslippu
22 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet
20 € Raahen Seudun OP:n jäsenet
19 € Brahe Classica ry:n jäsenet
25 € ovihinta

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on vuosien saatossa muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan-kiertueiden lisäksi yhdeksän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Lisäksi monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet mittavaan kiertuekarttaan, esimerkiksi Telluride Bluegrass Festival, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival ovat kutsuneet yhtyeen vierailulle - festivaalien listaa voisikin jatkaa loputtomiin. Television ja radion välityksellä Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -ohjelmassa.

Vuonna 2020 avataan uusi aukeama Frigg-tarinassa, kun yhtyeen syntymästä tulee kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Friggiä kuullaan Suomen johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina kokopitkässä konsertissa, jossa se esittää omaa musiikkiaan kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Produktio saa kantaesityksensä syksyllä 2019.

Riemukkaan positiivisen energian levittämisestä tunnettu ryhmä ei osoita minkäänlaisia väsymisen merkkejä.

Järj. Brahe Classica ry


Suomen Musiikkiteatterin Vasara ja Nauloja -musikaalin kokoonpano.

Suomen Musiikkiteatteri

Vasara ja Nauloja

La 2.11. klo 19 Raahesali

Liput 
39 € peruslippu
36 € eläkeläinen
36 € ryhmät yli 10 hlö (vain Raahesalin lipunmyynnistä)
35 € S - etuhinta ( vain Raahesalin lipunmyynnistä )
34 € ryhmät yli 30 hlö (vain Raahesalin lipunmyynnistä)
29 € opiskelija, työtön

Kesto 2 h 15 min, väliaika

Lähde retkelle Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin humoristiseen maailmaan!

Gösta Sundqvist on todellinen suomirockin suurmies, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Hänen kappaleistaan Mitä kuuluu Marja-Leena, Teuvo, Poika nimeltä Päivi, Kyllikki ja Pohjois Karjalaan on tullut klassikkoja, jotka kiteyttävät humoristisella tavalla suomalaista arkitodellisuutta. 

Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta on jäänyt suurelle yleisölle salaperäiseksi hahmoksi. Mutta Vasara ja Nauloja -esitys tuo tähän asiaan muutoksen: nyt Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä Göstan keikalle!

Göstaa esittää lähes autenttisesti hänen näköisensä ja oloisensa mies, AJ Keskinen. Vasara ja Nauloja on syväluotaus Gösta Sundqvistin elämään ja musiikkiin. Esityksessä kuulemme Göstan mietteitä hänen elämästään: nuoruudesta, jalkapallosta, talonmiehenä olosta, kappaleiden synnystä ja maailman menosta – ja kaikki tämä göstamaisella huumorilla höystettynä. Esityksessä kuullaan kaikki Leevi and the Leavingsin suurimmat hitit. Gösta ja hänen bändikaverinsa avaavat maailmaa legendaarisen Leevi and The Leavings -yhtyeen takana. Tästä esityksestä ei hauskuutta ja mahtavia kappaleita puutu!

Järj. Suomen Musiikkiteatteri Oy
www.musiikkiteatteri.fi


Fundamentalisti-näytelmän näyttelijä paksu kirja kädessä.

Kajaanin kaupunginteatterin vierailu

Fundamentalisti

Ma 4.11. klo 18 Raahesali

20 € peruslippu
15 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet

Kesto 1 h 45 min, ei väliaikaa

Mitä rippileirillä tapahtui? Onko totuus musta vai valkoinen vai molempia yhtä aikaa? Maallistunut julkkispappi kohtaa lahkouskovaisen perheenäidin, ja heidän kahdenkymmenen vuoden takainen menneisyytensä herää eloon.

Kaksi eri tavoin uskovaa ihmistä ottaa mittaa toisistaan, uskosta ja minuudesta. Yhä uusia piinaavia kysymyksiä ja perusteluja lyödään pöytään. Juha Jokelan tiheä draama virittää kahden henkilön välille huikean jännitteen. Pelissä on molempien tämänhetkinen ja tuonpuoleinen elämä. 

Käsikirjoitus Juha Jokela
Ohjaus Helka-Maria Kinnunen
Skenografia Riitta Raunio
Valosuunnittelu Henri Pyy
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Kampaukset ja maskeeraus Kati Seppänen
Näyttämöllä Sanna Loper ja Janne Kinnunen

Kuva Ia Samoil


"Satumaan kuningas -konsertin kuva"

Satumaan kuningas

To 7.11. klo 19 Raahesali

Liput
30 € (alv 10) peruslippu
29 € eläkeläiset
27 € ryhmät (min. 10 hlöä)

Kesto n. 2 h 15 min, sis. väliaika
Ei saa kuvata.

Solistit tulkitsevat Reijo Taipaleen aikoinaan levyttämiä lauluja: Satumaa, Ruusu joka vuodesta, Elämän Virta, Elämän parketeilla... Upeat laulut, joissa yleisö voi jopa elää ja tuntea uudelleen oman nuoruutensa  unohtumattomat hetket. Tarinoita Satumaasta elämän virtaan sekä yhdessä  muiden solistien kanssa levytettyjä duettoja,kuten esimerkiksi Kari Tapion,Topi Sorsakosken ja Tarja Lunnaksen kanssa.

Lauluja tulkitsevat Iskelmä-Finlandia -voittaja Antti Huovila, tangokuningas 2003 Kari Hirvonen, tangoprinssi 2006 Jarno Itkonen ja iskelmälaulaja J. Eskelinen ja Tarja Lunnas. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri, kapellimestarina Seppo Rehnström.

Tuotanto: Simeros
www.viihdeohjelmat.fi


Kuva Kekkonen-näytelmästä, missä Kekkonen tuulettaa villisti

Kekkonen - syntymästä kuolemattomuuteen

Pe  8.11. klo 19 Raahesali

Liput
18 € peruslippu
14,40 €/hlö ryhmähinta (yli 25 hlöä)

Kesto 2,5 t

Kieli poskella tehty komedia Suurmiesten Suurmiehestä!

Raahen Teatteri esittää Tuomas Parkkisen komedian KEKKONEN –SYNTYMÄSTÄ KUOLEMATTOMUUTEEN. Vuonna 2012 ensinäytöksen saanut takuunaurattaja on kiertänyt suomalaisia teattereita ympäri Suomen. Näytelmän on ohjannut Saija Jäntti. Hän on vieraillut ohjaajana Raahessa aiemminkin 2010 – 2014.

Komedia on tarina pojasta, joka syntyy Lepikon torppaan, oppii kolmivuotiaana lukemaan ja väittelee seitsenvuotiaana tohtoriksi. Urho rakastaa kilvoittelua ja voittamista ja inhoaa kaljuuntumista ja kommunisteja. Poliitikkona mies jakaa mielipiteitä, myös niille jotka eivät halua kuulla, kamppailee puolivuosisadan päästäkseen valtaan, ja loppujen lopuksi tuo kansansuosiossa kylpevä diktaattori valitaan niin monta kertaa tasavallan kekkoseksi, ettei hän enää itse muista olevansa Kekkonen.

Tämä kuningaskomedia on takuuhauskaa suomalaista teatteria, jossa saunotaan, kirmataan hameväen perässä, nautitaan väkijuomia ja kiroillaan. Se on läpeensä romanttinen komedia, jonka päähenkilö kirjoittaa rakkauskirjeitä milloin kenenkin vaimolle. Ja onpa kekkoskomedia myös kohunäytelmä, koska siinä kaksi miestä, Hrustsov ja Kekkonen, kielisuutelevat aina kun he tapaavat toisensa.

"Kekkonen on tärkeä hahmo Raahelle, joten näytelmän valinta oli luonnollinen meidän teatterille. Nostamme mielellämme esiin paikallisuudesta kumpuavia aiheita lavalle. Teksti pohjautuu faktatietoon Kekkosesta mutta ei edusta tyylinä historiallista dokumenttia. Näytelmä on viihdyttävä, energinen ja hauska – juuri sellainen kuin kesäteatteriesityksen pitää ollakin", kertoo teatterinjohtaja Toni Kettukangas.

Järj. Raahen Teatteri

Kuva: Sari Jaatinen


Samuli Putro lavalla

Samuli Putro: Isä, poika ja pyhät naiset

La 9.11. klo 19 Raahesali

Liput 30 €

Kesto 2 x 45 min (väliaika)

Lupa kuvata ilman salamavaloa omalta paikalta 3 ensimmäistä biisiä.

ISÄ, POIKA JA PYHÄT NAISET
eli Samuli Putron konserttisalikiertue

Raahelaislähtöinen lauluntekijä Samuli Putro kiertää Suomea syksyllä 2019. Kiertueen nimi on Isä, poika ja pyhät naiset. Mukanaan Putro tuo koskettavat kappaleensa, livelooppaaja Jaakko Kujalan, sekä pyhät naiset Minttu Hellstenin ja Liisa Anastasiadiksen.

Konserteissa Putro esittää kappaleita pystyyn kehutulta Pienet rukoukset albumilta, sekä vanhempaa materiaaliaan.

Lauluntekijänä Samuli Putro on seurannut omaa taiteellista näkemystään, ja tällä tavalla kerännyt itselleen laajan ja uskollisen kuulijakunnan. Esiintyjänä Putro on omaperäinen yhdistelmä ikiaikaista trubaduuria ja modernia etsijää. Konserteissa hyödynnetään surround-äänentoistoa, josta vastaa äänisuunnittelija Kari Hyvärinen. Kaiken ytimessä on Putron poikkeuksellinen lyriikka joka tuntuu pysäyttävän ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Tämä on se kiertue, jonka tulet vuodesta 2019 muistamaan. Tervetuloa oivaltamaan mitä kauneus on.

Järj. Central Line Entertainment

Kuva: Leif Wäre


Ti-Ti Nalle raketilla kuuhun!

Ti-Ti Nalle, Raketilla kuuhun! -konsertti

Ma 11.11. klo 18 Raahesali

Liput 25 €
Kesto 1 h 15 min (ei väliaikaa)

Ti-Ti Nallen ja Riitan uusi, syksyn 2019 konserttikiertue vie meidät tutusta ja turvallisesta Hirsimetsästä aivan uudenlaisiin seikkailuihin, mitä ei ennen ole nalleperheessä koettu!

Tämä musiikkiteatterimainen konsertti pitää sisällään lapsiperheille tuttuja Ti-Ti Nallen lauluja, mutta myös ihan uusia kiertueelle tehtyjä kappaleita. Mukana on muun muassa Riitan tekemä, ihan ensimmäinen kappale 80-luvulta: Lähdetään retkelle pilven päälle, joka toimii konsertin nimikkokappaleena.

Yli tunnin kestävässä esityksessä saavat kaikki halukkaat olla vahvasti mukana. Riitalle ominaiseen tapaan konsertin sisällöstä löytyy myös pedagoginen puoli, jossa nallet toimivat hienosti näiden tärkeiden asioiden kommunikointivälineinä.

Kiertue on järjestyksessään Ti-Ti Nallen 20. pitkä kiertue!

Järj. ProPromotion Oy
www.titinalle.fi


Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen promokuva

Jari Sinkkosen luento: Lapsen ja nuoren terve ja epäterve agressio

Ke 13.11. klo 17 – 20.30 Raahesali

Liput 40 € (sis. kahvit)

Ilmoittautuminen luennolle:
http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/lapsen-ja-nuoren-terve-ja-epaterve-aggressio-2/

Koulutus järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi määräpäivään mennessä.

Kohderyhmä:
Sosiaali-, terveys-, opetus-, varhaiskasvatu- ja nuorisopuolen toimijat, lasten ja nuorten vanhemmat ja kaikki asiasta kiinnostuneet

Kouluttaja:
Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja Pelastakaa Lapset ry:n ent. ylilääkäri, Suomen suosituimpia kasvatusluennoijia, kirjailija, lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden huippuasiantuntija Jari Sinkkonen

Sisältö:
- Aggressio käsitteenä
- Mitä raivoava lapsi / nuori tarvitsee kasvattajalta
- Aggressioiden syntymisestä ja kontrollista
- Kasvattajan pulmia
- Väkivaltainen käytös ja antisosiaaliset häiriöt
- Rajat luovat turvallisuutta
- Varhaisen puuttumisen tärkeys

Järj. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto Raahen toimipiste


Heikki silvennoinen

Silvennoinen – Hela Band

La 16.11. klo 19 Raahesali

Liput 
28 € ennakkoon
35 € ovihinta
25 € ryhmät yli 10 hlö

Kesto: 2 h (väliaika)

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen - Hela - Band.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso) ja Matti Paatelma (koskettimet)

Järj. Dex Viihde Oy


Ellips-konserttikiertueen mainos.

ELLIPS-konserttisalikiertue

Pe 22.11. klo 19.00 Raahesali

Liput 34,90 €

Kesto noin 1,30 h (ei väliaikaa)

Järj. Vallila Music House Oy

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloon sooloprojekti Ellips nähdään konserttisalikiertueella Raahesalissa.

"Ellips-rundi on lähtenyt käyntiin rakkauden liittävällä voimalla ja tuntuu mahtavalta vetää "Yhden naisen hautajaiset"- levyn biisejä ihan uusille korville! Konserttisalirundiin kun on vielä aikaa, niin levy ehtii leijailla rauhassa ääniaalloilla, ja ehkä jotkut biisit saavat sitten vähän uusia sävyjä syksyyn mennessä! Innolla odotan mitä keksitään! Nähdään syksyllä!"

Ellips:n albumin "Yhden naisen hautajaiset" julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta ja se nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalla 1. Albumi sisältää singlet "Maailma on rikki" ja "Kolera-allas". Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.


Tribute to the Eagles -konsertin mainosjuliste.

Tribute to The Eagles

La 23.11. klo 19 Raahesali

Liput 30 €

Kesto 2,5 h (väliaika)

Kriitikoitten ylistämä ja valtavan yleisösuosion Pohjanmaalla saanut konserttikiertue on tulossa Raaheen. Ryhmä pohjalaismuusikoita päätti syksyllä 2017 tehdä kunnianosoituksen The Eagles yhtyeelle joka on jopa valittu maailman parhaaksi bändiksi "of all times". Tarkoitus oli tehdä lyhyempi konserttikiertue Pohjanmaalla syksyllä 2018, mutta yleisön vastaanotto ja palaute oli kuitenkin niin huikea että ryhmä päätti jatkaa konserttikiertuettaan myös tänä vuonna.

Dollan & Friends -nimisessä bändissä soittaa useita kokeneita muusikoita. Tunnetuin ehkä pääsolisti ja keulakuva Partick Linman. Konsertissa saadaan kuulla kaikki Eaglesin suuret hitit kuten "Hotel California", "Take it to the limit", "Desperado" ja monet muut.

Tervetuloa unohtumattomaan nostalgiailtaan!

Järj. Botnia Viihdekonsultit


Yksin sinun -näytelmän kohtauskuva, jossa kaksi ihmistä pitää toisiaan kädestä.

Kajaanin ja Varkauden kaupunginteatterien tuotanto

Yksin sinun

Esitys parisuhteesta ja sen vuosirenkaista

Ti 26.11. klo 19 Raahesali

Liput
20 € peruslippu
15 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät

Muistatko vielä, miltä tuntui herätä puolison vierestä niinä aivan ensimmäisinä aamuina?
Oletko koskaan miettinyt, miksi olette puolisonne kanssa valinneet toisenne kaikki nämä vuodet? Entä miksi valitsette toisenne tänään?
Oletko koskaan hävennyt parisuhdettasi? Vakuuttunut siitä, että kaikilla muilla menee paremmin – ainakin sängyssä?
Oletko koskaan tuntenut syvää surua siitä, että kaikkein läheisin ihmissuhde tekee teidät molemmat vain yksinäisiksi?
Tai haaveillut siitä, että vielä joskus voisitte maata vierekkäin sängyllä ja nauraa tikahtuaksenne kuin lapset?

Raahesalissa vierailee Anna Krogeruksen kirjoittama uusi kotimainen kantaesitys Yksin sinun. Ohjauksesta vastaa Eino Saari. 

Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä (Kari Suhonen) ja naisesta (Eeva Aitta), pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden ja läheisyyden mahdollisuuksien tielle. Mutta vaikka lähelle on pitkä matka ja monta ruttuista lakanaa viikattavana, Yksin sinun myös lohduttaa ja naurattaa. 

Esitys on saanut alkunsa näyttelijöidensä Eeva Aitan ja Kari Suhosen sekä Kajaanin Kaupunginteatterin kotikirjailijana vuosina 2005-2012 toimineen Anna Krogeruksen halusta työskennellä yhdessä. Näytelmää on työstetty hiljalleen viime vuosien aikana yhdessä keskustellen ja improvisoiden, eri vuodenaikoina, saunan lauteilta virtaavan veden äärelle. Teosta voidaan pitää Krogeruksen mittatilaustyönä tekijöilleen. Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan siinä häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi.

Lavastuksesta ja pukusuunnittelusta Markku Hernetkoski, äänisuunnittelusta Kari Suhonen ja valosuunnittelusta Henri Pyy. Näyttelijöilleen Eeva Aitalle ja Kari Suhoselle teos on tällä erää jäähyväisesitys Kajaaniin.

Teos on suunnattu kaikille parisuhteessa eläville, niissä pettyneille ja niistä haaveileville.

Esitys on Kajaanin Kaupunginteatterin ja Varkauden Teatterin kolmas yhteistuotanto.

Kuva Ia Samoil


"Jorma Kääriäinen mikki kädessä"

Jorma Kääriäinen - Nyt tai ei koskaan

Pe 29.11. klo 19 Raahesali

Liput
Rivit 1-5: 42,50 €
Rivit 6-10: 37,50 €
Rivit 11-14 ja parvi: 32,50 €

SUURIMMAT HITIT AGENTSISTA TÄHÄN PÄIVÄÄN!

"Olen pohjimmiltani ikuinen rokkari"

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen lähtee ensi syksynä mittavalle Nyt tai ei koskaan -konserttikiertueelle juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kaksikymmentäkolme konserttia ympäri Suomea käsittävä kiertue starttaa Hyvinkäältä 25. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle 5. päivä joulukuuta.

- Kiertueen nimi "Nyt tai ei koskaan" viittaa siihen, että jokaisen ihmisen pitäisi mielestäni tarttua hetkeen ja elää elämäänsä nyt ja tässä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä. Koskaan ei tiedä, milloin elämä ratkaisevasti muuttuu tai loppuu. Omalla kohdallani vakavat välilevyvaivat pakottivat minut pitkälle keikkatauolle viitisen vuotta sitten. Silloin oli epävarmaa pystyisinkö enää lainkaan palaamaan keikkalavoille. Viime aikaiset uutiset tuttujen kollegoiden kuolemantapauksista ovat niin ikään koskettaneet minua syvästi, Jorma kertoo.

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Jorman ja häntä säestävän Yhden tähden orkesteri -kokoonpanon melodiseen ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita.

- Se on oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen ja sellaisena pysyn. Kyllä se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy?, Jorma sanoo.

Las Vegasin kautta kohti Agentsia

Jorma Kääriäisen ura musiikin ammattilaisena alkoi Freddie Falcon -taiteilijanimen turvin. Freddie Falcon ja V8-yhtye levytti albumillisen musiikkia ja keikkaili ahkerasti 1970-luvun lopulla. Hurja suosio näkyi muun muassa sijoituksena kymmenen parhaan joukossa Suosikki-lehden Top Ten -listalla.

- Eihän se sitten lopulta mennyt niin kuin Strömsössä. Falconin taru loppui lyhyeen! Hatutti koko kuvio sen verran, että päätin ostaa menolipun Jenkkeihin. Kiertelin New Yorkissa, Indianapolisissa, Memphisissä, Los Angelesissa ja Las Vegasissa, jonne asetuin asumaan ja jossa pääsin sitten esiintymäänkin. 

 Esiinnyin ja viihdyin Vegasissa kunnes tuli puhelu Suomesta saapua suorittamaan asepalvelus. Eihän siinä mikään auttanut: Las Vegasin El Jardin –ravintola vaihtui Hyrylän varuskuntaan”, Jorma muistelee.

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.

- Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Keikoilla kuultiin myös Agentsin edellisten solistien Rauli ”Badding” Somerjoen ja Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä levytyksiä kuten ”Valot” ja ”Paratiisi” sekä ”Salattu suru” ja ”Kauan”.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013.

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut  kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uutta levytysmateriaalia on odotettavissa ensi syksyksi.

 


Raahen Puhallinorkesterin 40-vuotisjuhlakonsertti

Su 1.12.2019 klo 17 Raahesali 

Vapaa pääsy.

www.raahenpuhallinorkesteri.com


club for five jouluna 2019 -kiertuekuva

Brahe Classica

Club For Five - Jouluna 2019

Ke 4.12. klo 19 Raahesali

Liput
38 € peruslippu
35 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet
33 € Raahen Seudun OP:n jäsenet
32 € Brahe Classica ry:n jäsenet
38 € ovihinta

Kesto n. 2 h, väliaika

Kansainvälisesti arvostetun Club For Fiven Jouluna -konserttisalikiertue on taas täällä! Monelle jo perinteeksi muodostunut konsertti on raikkaasti uudistettu, ja se pitää sisällään upeiden perinteisten joululaulujen lisäksi myös täysin uutta joulumusiikkia. Tämän viisikon yllätyksellisyys ja taiturimaiset tulkinnat tuovat joulun jokaisen sydämeen - kauniiden klassikoiden siivin tai tonttumusiikin kepeässä ja hyväntuulisessa maailmassa.

Club For Five on Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto,  Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi.

Järj. Brahe Classica ry


Raahe_palaa.jpg

Raahe 370 vuotta / Raahe palaa! -musiikkinäytelmä

To 5.12. klo 18

La 7.12. klo 14 ja klo 18

Liput 2 € (myynti alkaa ma 23.9. klo 12)

Raahen 370-vuotisjuhlanäytelmänä nähdään ”Raahe palaa!”-musiikkinäytelmä. Esityksen ensi-ilta on 5.12.2019 klo 18 Raahesalissa.  

Juhlavuoden kunniaksi esitämme näytelmän raahelaisesta tragediasta, joka kosketti koko kaupunkia. Raahe kuitenkin nousi tuosta koettelemuksesta uuteen kukoistukseen.

Musikaali sijoittuu Raaheen, 6.10.1810 sattuneeseen suurpaloon sekä siihen liittyneeseen oikeudenkäyntiin. Muutamassa tunnissa paloi 72 taloa ja niiden ympärillä olleet ulkorakennukset eli kaksi kolmasosaa 1800-luvun alun Raahesta. 

Vaikka kuolonuhreja tulipalossa ei syntynytkään, tulipalo jätti jälkensä kaupunkilaisiin. Sytyttikö joku palon tahallaan? Juorut liikkuvat kaduilla ja tulipalosta syytetään vuorollaan jokaista, joka todistajanaitioon uskaltautuu. Historiallinen mysteeri saa katsojan mielikuvituksen liikkeelle.

Näytelmän on säveltänyt ja käsikirjoittanut raahelainen Maria Vinberg. Näytelmän ohjaa Toni Kettukangas ja näytelmän tuotannosta vastaa Raahen Teatteri. Työryhmä on koottu raahelaisista osaajista tätä näytelmää varten. Musikaalin kuorona toimii Raahen Laulu. Bändinä toimii Eetu Viinikka ja Varttuneet. 

Esitys nähdään kaikkiaan kolme kertaa eli ensi-illan jälkeen on mahdollisuus nähdä se vielä lauantaina 7.12. klo 14 tai klo 18. 

Työryhmä

Käsikirjoitus, sävellys ja musiikin ohjaus
Maria Vinberg

Ohjaus 
Toni Kettukangas

Äänisuunnittelu 
Marko Turpeinen

Valosuunnittelu ja esitystekniikka 
Jussi Kononen

Lavastus 
Sallamaaria Koski

Puvustus ja tarpeisto 
Riikka Kononen ja Kati Kastelli

Orkesteri
Eetu Viinikka (kitara) 
Heikki Ylikulju (basso) 
Joonas Kinnunen (rummut) 
Tatu Karvonen (piano)

Näyttelijät 
Topi Ilvesluoto (Matias Pietilä) 
Jarno Markus-Hannelin (Juho Lahdenperä) 
Jaana Ilkko (Anna Turck) 
Mirja Takalo (Rouva Sophia Bergh)
Eero Vähäsarja (Syyttäjä)

Seuraa ilmoittelua!


suomen_lippu_vaaka_0.jpg

Itsenäisyyspäivän juhla

Pe 6.12. klo 15 Raahesali

Perinteinen Raahen kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän juhla. 

Ohjelmassa Raahen kaupungin tervehdys sekä juhlapuhe, josta vastaa Raahe 370 -vuotisjuhlavuoden toimikunnan puheenjohtaja Nina Pulkkanen. 

Ohjelmassa lisäksi musiikkia ja Pro Raahe -mitalien jako. 


La Boheme -oopperan juliste

Oopperataltiointi:

Handa ooppera Sidney / Giacomo Puccini:

LA BOHEME

laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Su 8.12. klo 19 Raahesali

Liput 15 €. Kesto 2 h.

Kapellimestari: Brian Castles-Onion
Ohjaus: Andy Morton
Lavasteet ja puvustus: Dan Potra
Valaistus: Matthew Marshall
Rooleissa: Iulia Maria Dan, Ho-Yoon Chung, Julie Lea Goodwin, Samuel Dundas, Richard Anderson, Christopher Hillier, John Bolton Wood

Sydneyn sataman veden päälle rakennetulta ulkoilmanäyttämöltä on tuotu elokuvateattereihin eräitä maailman mahtavimmista oopperaesityksistä. La Boheme vie yleisönsä keskelle rakkautta, iloa ja suurta menetystä Puccinin rakastetun klassikon aalloin. Ajaton musiikki paisuu rakkauden voimasta, nousee korkeuksiin onnen siivin, särkyy mustasukkaisuuden raivosta ja vuodattaa sydänsurun kyyneleet jotka eivät koskaan kuivu. Sydneyn satama muuntautuu talviseksi Pariisiksi Opera Australian kimaltavassa tuotannossa, joka ei unohdu milloinkaan.

Järj. Movie Company Alatalo


"Erja Lyytinen and Friends -konserttijuliste"

Erja Lyytinen & Friends: Blue Christmas

To 12.12. klo 19 Raahesali

Liput
38 € peruslippu, eläkeläiset
35 € opiskelijat, työttömät, ryhmät yli 10 hlö
25 € lapset alle 14 v.

Kesto noin 2,15 h, väliaika

Vuoden 2019 Blue Christmas -kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas -konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul -henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.
Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World - albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle.

European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf Blue Strip keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge -kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls -yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues -laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n  roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta.  

Järj. Bluesland Productions Oy


mars_venus.jpg

Mars Vs. Venus - Riku Suokas ja Johanna Tohni

Pe 13.12. klo 19 Raahesali

Liput 29,50 €

Kesto noin 2 tuntia väliaikoineen

”Parisuhdekomedia iskee aivan suoraan nauruhermoon”

-Tamperelainen

'Tästä tulee hitti'
- Aamulehti

'On kuin suosikkinäytelmäni Luolamies olisi saanut jatko-osan!'
- katsojan palaute

Onko naisella helpompaa miehen kanssa vai miehellä naisen kanssa, kun miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta? Selvää on, että helppoa ei ole kummallakaan. Hulvaton parisuhdekomedia Mars vs. venus on täynnä piinaavan tunnistettavia ja sanoinkuvaamattoman hauskoja tilanteita. Välillä stereotypiat pöllyävät, välillä ne ovat taivahan tosia! Tässä esityksessä jokainen jolla on parisuhteesta kokemusta löytää ärsyttävän tuttuja piirteitä niin itsestään kuin kumppanistaankin.

Toistensa ja parisuhteensa raivostuttavimpia ja rakastettavimpia puolia ruotivat Johanna Tohni ja Riku Suokas – stand up -koomikot, jotka ovat pariskunta paitsi lavalla, myös tosielämässä. He pistävät itsensä likoon kaulaa myöten: esityksen aikana ryöpytetään niin seurustelun alkuvaihe, uusioperheen haasteet, lapsiperheen vanhempien seksielämä kuin miesten ja naisten erotkin.

Esiintyjät:

Riku Suokas on suomalaisen stand upin isähahmona tunnettu koomikko, näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija: hän on mm. johtanut Tampereen Työväen Teatteria ja Hämeenlinnan Kaupungin Teatteria sekä perustanut Tomaatteja! Tomaatteja! -stand up -festivaalin. Perussuomalaisesta ulkomuodostaan huolimatta Rikussa asuu hieman runoilijaa. Hänessä yhdistyvät suuri sydän ja suomalaisen, keski-ikäisen miehen alemmuudentunne.

Johanna Tohni on stand up -koomikko, improvisaationäyttelijä ja monialainen teatterintekijä. Vaikka hän aloitti stand up -lavoilla keikkailun vasta 2014, on hän monelle suomalaiselle komiikan ystävälle tuttu klubeilta, festivaaleilta ja Nelosen Stand Up! -ohjelmasta. Johanna on omien sanojensa mukaan suorapuheinen, nelikymppinen äiti-ihminen, johon monet (hänet itsensä mukaan lukien) liittävät sanan ”härski”.

Järj. Suomen Stand Up Club Oy


Tanssiesitys Blackpoolin promokuva, naamioidut tanssijat

Milla Virtanen & Jaakko Toivonen BLACKPOOL

Pe 13.12. klo 19 Raahen työväentalo

Liput
20 € peruslippu
15 € opiskelija, eläkeläinen, työtön

Kesto 60 min (ei väliaikaa). Saa kuvata.

Tanssiteatteriesitys Blackpool vie yleisön matkalle kilpatanssin kovaan maailmaan ja paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen. Draamaa ja mustaa huumoria sisältävä esitys on sydämellä tehty intiimi ja elämänkerrallinen teatterikokemus.

Älykäs, terävä ja hauska. – Keskisuomalainen
Highly recommended show. – Fringe Review, Brighton

Koreografia, tanssi: Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen
Editoija: Sanna Silvennoinen
Äänisuunnittelu: Jaakko Toivonen
Valokuvaus: Leevi Lehtinen

Teosta ovat tukeneet: Oulun Valistustalorahasto, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö ja Live art Company United Cowboys.

Esitetty aiemmin Suomen lisäksi Islannissa, Norjassa, Ruotsissa, Venäjällä, Englannissa, Hollannissa ja Ranskassa.

Järj. Milla Virtanen & Jaakko Toivonen


Laulu- ja soitinyhtye Raahen potretti, istuvat aitan rappusilla

Muistoissamme Laila Kinnunen

Pe 10.1.2020 klo 18 Raahesali

Konsertissa esiintyvät:
Kaija Svala/laulu, saksofoni ja juonto , Eija Kinnunen/hanuri, Esko Svala/flyygelitorvi, Mika Naapanki/kitara, Mauri Takalo/mandoliini, Erkki Ala-Mattila/basso ja Jari Seppälä/rummut.

Liput 15 €

Kesto 2,5 h, väliaika.

Järj. Raahen Seudun Perinnemusiikkiyhdistys ry


Jokeri pokeri pox -juliste

Jokeri Pokeri Pox! Simon Suuri SynttäriShow

La 25.1. klo 15 Raahesali

Liput
14 €, kaikki 2-v täyttäneet
50 €, perhelippu tai ryhmä 4 hlö (vain Raahesalin lipunmyynnistä)

Kesto 1 h (ei väliaikaa)
Ei saa kuvata.

Järj. Jokeri Pokeri Box Oy