Raahesalin lämpiö


 

Uusin silmin

UUSIN SILMIN - Raahen koululaisten taidetta

Raahesalin lämpiössä 4.10. - 29.11.2022

Raahen koululaiset tutustuivat syksyllä Raahen kaupungin taidekokoelmaan ja tekivät teosten  innoittamana omia muunnelmia näkemistään teoksista eri tekniikoin eli katsoivat taideteosten aiheita UUSIN SILMIN. Raahesalin lämpiön oppilastyönäyttelyssä on töitä kaikilta luokka-asteilta. Oppilastyönäyttely on Raahen opetustoimen kulttuurikasvatusryhmä TAIKAKUUn kokoama. Tervetuloa! 


Elisa nuorala

Joulukuu 2022-tammikuu 2023

Olen Elisa Nuorala ja työskentelen kuvataiteilijana omalla työhuoneellani, Raahessa. Grafiikan vedoksiiin käytän tekniikkana puupiirrosta, kuivaneulaa ja monotypiaa. Teokset lähtevät syntymään usein luontomaiseman äärellä, näin saan itseni herkistymään siihen, millaisen tulkinnan haluan maisemasta luoda.

Luonto on minulle kaikkein rakkain ihan tavallisessa arkiasussa. Siinäkin niin täydellinen, ettei se tarvitse mitään lisää. Niin pysähdyttävä, että sen edessä minäkin kumarran ja hiljennyn.

Tavoittelen töihini herkkyyttä, jota koen katsellessani luontomaisemaa. Pyrin saamaan vedoksiin sen, mikä on itselleni maisemassa kaikkein arvokkainta. Katsellessani maisemaa silmäni riisuu siitä usein pois kaiken ylimääräisen jättäen jäljelle vain itselleni arvokkaimman, erilaisten luontorakenteiden muodot, rytmit ja värit. Taiteeni avulla haluan lähentää luonnon ja kulttuurin suhdetta, ja tuoda ihmisiä lähemmäs luontoa.


 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.