Raahesalin lämpiö

Riikka ja Esko

Kesäkuu –heinäkuu:

Riikka Kononen: kierrätysmateriaalista tehtyä taidetta, Esko Selkäinaho: maalauksia

Raahesalin aulagallerian kesän näyttely on isän ja tyttären yhteisnäyttely. 

Esko Selkäinaho oli vähän toisella kymmenellä kun hän sai ensimmäiset öljyvärit. Piirtäminen ja maalaaminen oli äidin ja pojan yhteinen harrastus, ja se on kulkenut Eskon mukana siitä asti. Luonto on Eskolle tärkeä ja se näkyy myös maalauksissa. Tarinoita voi kertoa myös taltalla ja sahalla, siitä on näyttelyssä maistiaisena kalevalainen puureliefi.

Riikka Konoselle on kertynyt vuosien saatossa monenlaisia pikkuromuja laatikoiden pohjille. Kaksi vuotta sitten joululomalla oli joutilaita päiviä perätysten ja jotain muuta etsiessä käteen sattui lasiton valokuvakehys ja aikaa sitten maalattu posliininukke, jonka kangasvartalossa oli väärät mittasuhteet ja vähän likaakin. Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt `pikkuromut` on Riikan rakas harrastus ja mainio keino pään nollaukseen.


Heidi Kuvaja
Elokuu:

Heidi Kuvaja: maalauksia ja keramiikkaa

Olen Heidi Kuvaja, 34v luontoihminen ja maalari/metsuri. Olen ihan pienestä pitäen piirtänyt ja maalannut ja halunnut kokeilla kaikkia erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Kynäruiskumaalauksen olen opetellut itse. Vuodesta 2012 lähtien olen maalannut ammattimaisesti kuvia mm kypäriin moottoripyöriin ja autoihin. Nyt pari viime vuotta olen ollut opiskellut metsurin ammattiin ja valmistuin 2020. Aikaisemmin olen suorittanut esinesunnittelun ja -valmistuksen perustutkinnon (artesaani 2006) ja restauroinnin tutkinnon (artenomi 2011). 

Teokseni kaikki aiheet kumpuavat luonnosta ja eläimistä. Valokuvaan paljon ja käytän ottamiani kuvia myös piirros ja maalaus malleina. Savi on uusin suosikkini ollut nyt pari vuotta. Sen muovailu on kuin pieni loma aivoille. Maalauksissa käytän paljon vaneria ja puuta pohjana, koska se on niin eloisa materiaali. Kehystän myös isoimmat työni itse ja puuta käytän myös siihen.

Lisää minusta osoitteissa 

heidikuvaja.blogspot.com ja

https://osaajia.omapaja.fi/9290/heidi-kuvaja

Instagramissa @heidikuvaja

Facebookissa @artheidikuvaja


Syyskuu:
Kirjamessujen näyttely

Lokakuu:
Woimalan näyttely – Kuntoutumisen tiellä

Marraskuu:
Maritta Lindberg: maalauksia

Joulukuu:
Raahen opetustoimen taito- ja taideaineiden kehittämistyöryhmän järjestämä näyttely

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin