Raahesalin lämpiö

Näyttelyt

Raahesalin lämpiössä nähdään taidetta, käsityöläisten osaamista ja keräilijöiden aarteita. 

Lämpiössä on seinätilaa ja isot lasivitriinit, joita voi hyödyntää joko yhdessä tai erikseen. 

Vuodelle 2020 ei ole enää vapaita aikoja. 
Vuoden 2021 hakemukset voi toimittaa 31.5.2020 mennessä kulttuuripalveluihin (Kirkkokatu 28, 2. krs).

Lisätietoja: kulttuuri [at] raahe.fi ja 044 439 3332.

Raahesalin lämpiö on avoinna ma – pe 8 – 17,
la-su suljettu.


Tapahtumatalo Raahe

Tiedote 13.3.2020

Korona kurittaa myös kulttuuria, mutta pysytään rauhallisina ja odotellaan parempia aikoja! Raahen kaupunki on tänään määrännyt Tapahtumatalo Raahen sulkemisesta osana koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Tapahtumatalo Raahe on kokonaan suljettuna 13.3. - 13.4.2020 ja Raahesalin yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Kaikille perutuille tapahtumille pyritään löytämään korvaava päivämäärä mahdollisimman pian. Tiedotamme uusista päivämääristä heti niiden varmistuessa. Ensisijaisesti pyydämme asiakkaitamme odottamaan uusien ajankohtien julkistamista, sillä peruttuun tapahtumaan ostamasi lippu kelpaa sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat perua lippusi kokonaan ja palautuksen suorittamastasi maksusta, ole yhteydessä Tapahtumatalon lipunmyyntiin joko puhelimitse (044 439 3232 ja 044 439 3237) tai sähköpostitse (lipunmyynti [at] raahe.fi). Huomioithan, että palautusten maksussa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

Muistakaa pestä käsiä ja suosia lentosuukkoja vähintään metrin etäisyydeltä!


Huhtikuu

thumbnail_taide.jpg
 

Woimalan taidenäyttely

"Kädentaitojen ja itsensä tuntemisen poluilla"

 


Toukokuu
Perinteinen Raahe-opiston kevätnäyttely on peruttu


maisema.jpg

Kesä–heinäkuu 

Taidetta Heikki Vileniuksen kokoelmista.

Kuvassa Heikki Vileniuksen ensimmäinen taidehankinta, Tuomas Nelimarkan maalaama maisema.

 


miiluhannakuva1.jpg

Elokuu 

Hanna Nors-Kramsu
Maalauksia - 
"HAVAINTOJA"

Olen syntynyt turussa, mutta nyt asustelen perheeni kanssa Raahessa, jossa lähdin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani, opiskella taideaineita, Lybecker-opiston
kuva- ja mediataiteen perustutkinto linjalla. Valmistuin kuva-artesaaniksi keväällä 2019.

Haluan tehdä tulevasta yksityisnäyttelystäni, debyytistäni, laajan ja esittävän visuaalisen kokemuksen, tuoden esille kattavan kokoelman tekemiäni teoksia ja esitellen monipuolisesti teoksiani ja kehittymistäni luovuuden parissa kuva-artesaanina. Aikaisemmin teoksiani on ollut esillä ryhmä-näyttelyissä täällä Raahessa ja Pyhäjoella.

Opiskeluni jälkeen olen aloittanut oman taideyritykseni Nors-Art ja päässyt jatkamaan taiteen parissa kokopäiväisesti. Taiteilija yrittäjänä haastaa itseäni ja luovuuttani uuden oppimiseen ja vanhojen taitojen syventämiseen. Maalaustaide muodostui minulle omimmaksi ja tärkeimmäksi ilmaisun muodoksi ja sen parissa olen jatkanut ja kehittänyt itseäni. Maalaan pääosin akryyleillä, gouacheilla ja akvarelleillä. Akryyli teokseni maalaan kankaalle ja metallille.

Näyttelyyn tulevat teokseni ovat monipuolisia ja erilaisia koska haluan tutkia ja kokeilla taiteen ilmaisun muotoja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Inspiraation teoksiini löydän, itsestäni, henkilökohtaisista tärkeistä asioista elämässäni ja havainnoimistani asioista ja tapahtumista ympärilläni. Maalaustyylini on esittävä, voimakas ja yksityiskohtainen. Pidän myös abstraktin ja esittävän taiteen yhdistämisestä. Toivon että teokseni saa ihmiset pysähtymään ja havaitsemaan kauneuden ympärillämme ja inspiroitumaan itsekkin.