Raahesalin lämpiö

Näyttelyt

Raahesalin lämpiössä nähdään taidetta, käsityöläisten osaamista ja keräilijöiden aarteita. 

Lämpiössä on seinätilaa ja isot vitriinitkin, joita voi hyödyntää joko yhdessä tai erikseen. 

Hakemuksia voi toimittaa ympärivuotisesti kulttuuripalveluihin (Kirkkokatu 28, 2. krs).

Vuodelle 2020 otamme hakemuksia vastaan toukokuuhun 2019 saakka. 

Lisätietoja: kulttuuri [at] raahe.fi ja 044 439 3332.
 


Elokuu 2.8.–29.8.

Aaron Hilmersin teos Garden of the Synthetic Maiden.

Aaron Hilmers – maalauksia, printtejä, figuureja

"Nimeni on Aaron Hilmers ja olen Washington D.C:ssä Yhdysvalloissa syntynyt pitkälti itseoppinut taiteilija. Olen tehnyt taidetta tavalla tai toisella suurimman osan elämästäni. Aloitin taaperona yksinkertaisilla maalauksilla ja teini-ikäisenä siirryin piirtelemään supersankareita. Vaikka opiskelin taidetta yliopistossa lukion jälkeen, vasta parikymppisenä aloin todella ottamaan asiat vakavasti.

Sukelsin psyykeni ja mielikuvitukseni syvyyteen etsien pienimmätkin taiteellisen inspiraation muruset. Joskus ne olivat psykedeelisiä kuvia, avaruusteemaisia metaforia, robotti-sekasortoa, värikkäitä hahmoja tai järjettömiä töherryksiä. Vuonna 2006 loin sarjakuvahahmon, jonka ansiosta tapasin suomalaisen vaimoni ja 2015 löysin muotokuvatyylin, joka johti tähän mennessä tuotteliaimpaan sarjaani. Samana vuonna tein elämänmullistavan päätöksen ja muutin Raaheen Dallasista, Teksasista.

Tämän näyttelyn teoksista löydät valikoiman erityyppisiä töitä elämäni eri aikakausilta, todellista ”aivo-karkkiani”.

Taiteiden yönä 23.8. taiteilijatapaaminen klo 19-21, tervetuloa!

Kuva Aaron Hilmers: Garden of the Synthetic Maiden
 


Syyskuu 

1791.png

Minna

Näyttely perustuu kirjailija Leena Virtasen ja kuvittaja Sanna Pelliccionin kirjaan Minna! Minna Canthin vaikuttava elämä ja uskomattomat teot, joka on ensimmäinen kuvitettu elämäkerta kenestäkään suomalaisesta naisesta.

 


Lokakuu 2.–30.10.

Mari Rehulan sisustustaulu kangaspakan suoristussuikaleista.

Mari Rehula – sisustustauluja

Jotain värikästä, mustavalkoista. 

Sisustustauluja kangaspakan suoristussuikaleista

Taulut on ommeltu Marimekko-kankaiden suikaleista, joita tulee kun tehtaalla mutkaisesti leikattu kangaspakanpää suoristetaan.

Kangasriekaleita on alkanut kerääntyä edeltävän kivijalkakauppiaan aikana, ja nyt ne on sommiteltu tauluiksi.

Sommitelmissa on historiaa ja muistoja kuten räsymatoissa, värioppia ja kierrätystä. Ne tarjoavat matkan erilaisiin tunnelmiin ja mielikuviin. Ja voidaan huudahtaa: onnea Raahen seudun asukkaat, teille on kertynyt upean monipuolisesti Marimekko-kankaita.

Ohutkin kangaspala on tunnistettavissa. Tunnistatko sinä taulun jokaisen raidan?


Marraskuu 4.–28.11.

Screenshot_20190812-092519~2.png

Markus Tornberg – maalauksia

Kuvataiteilija Markus Tornberg  tutkii maalauksissaan ihmisen ja luonnon moninaisuutta sekä niihin liittyviä tarinoita, elämän mysteeriä ja ihmettä. Häntä kiinnostaa erityisesti esittävän ja abstraktin ilmaisun vuoropuhelu ja niiden molempien omat haasteet ja mahdollisuudet. Tornberg työskentelee  perinteisillä ja itse kehittelemillään uusilla tekniikoilla sekä edellisten yhdistelmillä. Luomisen prosessissa hän etsii jatkuvasti sekä intuitiivisesti että tietoisesti teoksiinsa Sitä Jotain, jälkeä elämästä, pientä kipinää tai suurta roihua, joka saa teoksen  henkiin. 

Taiteilija on vastikään vaihtanut  luokanopettajan työstä aktiiviseksi kuvataiteilijaksi ja on parhaillaan opiskelemassa kuvataiteen opettajaksi Lapin yliopistossa. Lisää teoksista, kuvia niiden yksityiskohdista ja tekemisen prosessista Instagramissa: @markus.tornberg.artist
 


Joulukuu 2019 – tammikuu 2020

Taito- ja taideaineiden kehittämisryhmä Taikakuu